Hvis, eller når, du skifter til en Mac med den nye M1-chip, skal du være opmærksom på, at den benytter et andet instruktionssæt end Intels processorer, som Apple har brugt i årevis. Det betyder at apps skal omskrives for at virke. Man kan ikke bare tage en app skrevet til en Intel-processor og køre den på Apples M1-chip.

Heldigvis er det noget Apple har taget højde for. Apple har nemlig lanceret en automatisk oversættelsesværktøj, så man uden videre vil kunne bruge Intel-apps på sin M1-baserede Mac. Dette værktøj hedder Rosetta 2, og kører helt automatisk hvis macOS kan se, at der ikke findes en omskrevet udgave af den app, man åbner.

Første gang man åbner en app, der skal oversættes med Rosetta 2, går der nogle ekstra sekunder inden den åbner. Dette sker kun første gang, og alt efter hvor stor en app der er tale om, kan det tage op mod 20 sekunder eller mere før appen åbner. Det er simpelthen den tid det tager Rosetta 2 at få oversat koden. Koden skal kun oversættes første gang. Ved de efterfølgende åbninger af appen, går det hurtigt.

Når appen er oversat fra udviklernes side falder behovet for Rosetta 2 helt bort, og den pågældende app vil fungere som normalt. Det er altså kun i en overgangsperiode - eller til ældre apps, der ikke bliver omskrevet - at der er behov for Rosetta 2.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.