Skal man tro rygterne, nærmer 2. generation af Apple Watch sig med hastige skridt. Jeg glæder mig personligt til at se, hvad Apple har med i posen til os. Generelt er jeg overordentligt tilfreds med mit nuværende Apple Watch. Det er et af de mest gennemførte 1. generationsprodukter fra Apple jeg kan mindes. I mine øjne er det i det store hele allerede perfekt, og mit Apple Watch er måske det af mine Apple-produkter jeg nødigst vil undvære. Det har virkelig været en stor fornøjelse at bruge i dagligdagen. Meget mere relevant end jeg overhovedet havde forestillet mig.

Der er dog plads til forbedringer. Jeg har fundet fem ting, som jeg personligt kan vil have rettet op på - og krydret med tre ting, som jeg ikke savner.

Husk også at læse min vurdering af watchOS 3, der snart frigives.

Fem ting jeg savner

Mit største kritikpunkt af Apple Watch er, at det er svært at se hvad der er på skærmen i direkte sollys. Det gør uret en smule vanskeligt at bruge, når man eksempelvis løber i højt solskin. Her vil man bare hurtigt kunne skæve på uret og få informationerne. I praksis er det dog af og til umuligt fordi solen skinner for meget. Jeg har modellen med safirglas, sportsmodellen er lidt bedre, men begge to kunne godt trænge til en forbedring på dette punkt.

Næste ønske til en forbedring i Apple Watch 2 er en kraftigere vibrator. Alt for ofte misser jeg en påmindelse fordi jeg ganske enkelt ikke mærker den lille vibration fra uret. Det er lige før jeg tror at jeg misser flere end jeg mærker. Kun når jeg sidder stille fungerer det efter hensigten. Bevæger jeg mig eller har min opmærksomhed rettet mod noget andet, er vibrationen for svag til at blive bemærket.

En hurtigere processor er også på ønskelisten. Det sker ikke så tit, men når der sker, er det et irriterende problem, at skulle vente på at en app på Apple Watch bliver indlæst og er klar til brug. Det er kun 2-3 sekunder det drejer sig om, men vi er fra iPhonen blevet vant til at det sker med det samme, og vil have samme oplevelse på Apple Watch.

WiFi der fungerer 100% uafhængigt af iPhonen, er absolut et must. For hold da op hvor er Bluetooth langsom til store overførsler. Specielt opdatering af uret tager en evighed, når det skal ske via iPhonen. Det vil WiFi kunne afhjælpe.

Bedre vandtæthed må også meget gerne være på listen. Uret kan fint tåle et tur under vandhanen, men det må meget gerne blive så vandtæt, at man ikke behøver tage uret af når man svømmer eller bader ved stranden.

Tre ting jeg ikke savner

Der er også ting jeg overhovedet ikke savner i Apple Watch.

Før lanceringen af uret blev batteritiden kritiseret voldsomt. En enkelt dag blev betegnet som at for lidt. I praksis er det dog overhovedet ikke et problem. Det er ikke bare noget man har lært at leve med, det er virkelig ikke noget problem. Et større batteri er derfor helt og aldeles ligegyldigt for mig. Det vil absolut ikke gøre nogen forskel.

Designet var et andet kritikpunkt. Uret blev betegnet som stort og klodset. Det har intet med virkeligheden at gøre. Jeg var på forhånd indstillet på at få den lille 38 mm-model netop af frygt for størrelsen. Jeg endte dog med 42 mm-modellen, da det viste sig slet ikke at være et problem. Størrelsesmæssigt et det helt perfekt. Jo, uret kunne da godt være lidt tyndere, men det er absolut ikke noget jeg på nogen måde skænker en tanke i hverdagen.

Knappen på siden. Jeg ved den er der, men jeg bruger den stort set aldrig. Eller førhen gjorde jeg ikke. Efter at den i watchOS 3 har fået funktion, bruger jeg den lidt mere. Dog ikke mere end at jeg godt kunne undvære den. Funktionen med at den åbner docken, kan snildt overføres ti den anden knap. Uret ville blive meget flottere med kun den digitale krone - som så kunne blive midterstillet.

I begge kategorier kunne jeg hqve placeret GPS. Det er såden en mellemting. Jeg savner det ikke, men på den anden side ville det heller ikke gøre noget, at det kommer med.

Hvad savner du - og hvad savner du ikke - i Apple Watch? Læg en kommentar.