Vil man se video på Apple TV, er der flere muligheder. Der er selvfølgelig mulighed for at se TV live og for at benytte en af de mange streamingtjenester til Apple TV. Her skal vi dog kigge på en tredje mulighed. Nemlig muligheden for at afspille egne videoer på Apple TV.

Selvom Apple TV 4 har indbygget Flash-disk med 32GB eller 64GB plads, er ideen faktisk ikke, at man overfører sine videoer til en enheden, hvor de så ligger permanent og klar til afspilning. I stedet skal man streame video fra sin computer eller en netværksdisk. I den henseende kan Apple TV ikke stå alene. Man skal i princippet have adgang til en anden enhed, hvor ens filme ligger.

Der findes flere muligheder for at afspille sine egne videoer på Apple TV. Jeg har kigget på tre af de mest oplagte apps til videosafspilning på Apple TV, og lavet en kort gennemgang af dem her under. Apple har ikke gjort det muligt at linke til Apple TV-apps i App Store, så du må selv finde dem vi Apple TV's søgefunktion.

Ud over de nævnte, kan du via Apple TV's "Computere"-app spille de film du har liggende i iTunes på ens computer. Bare husk at Hjemmedeling skal været slået til iTunes før at det virker.

De bedste medieafspillere til Apple TV

infuse4

Infuse

Infuse udmærker sig ved at kunne afspille ens videofiler uanset hvordan de er lagret. Filmene kan ligge på ens Mac, en NAS eller i en server-app i stort set hvilket som helst format. Appen sørger selv for at omkode til et format som Apple TV kan afspille. Samtidig finder Infuse selv coverart og undertekster.

Link til App Store

plex-apple-tv-app-store

Plex

Plex's styrke er en god brugergrænseflade. I modsætning til Infuser kræver Plex dog at man har en server-app kørende på en anden enhed. Det kunne være ens Mac eller en af de (få) NAS'er der kan trække en Plex-server. Plex kan ikke bare afspille en video fra en Mac eller en netværksdisk. Serveren skal gøre for at Plex virker.

Link til App Store

vlc-apple-tv

VLC

VLC skiller sig ud fra konkurrenterne med en funktion, der gør det muligt at tilføje videoer til Apple TV fra en browser på ens computer til offline afspilning. Derudover afspiller VLC video på samme måde som Infuse via lokale netværksenheder uden behov for en server-app.

Link til App Store

MrMC Touch

MrMC er en variant af den populære Kodi/XMBX-mediafspiller. Dog er et par features pillet ud for at opnår Apples godkendelse. Det er således ikke muligt at tilføje Kodi plugins. MrMC understøtter en hel del video- og container-formater. Den største fordel er at brugere af Kodi på andre platforme hurtigt vil føle sig hjemme. Bemærk at det ikke er Kodi selv der står bag MrMC.

Link til App Store

Artiklen er ajourført i februar 2017.