Sid Meier's Civilization VI er netop blevet frigivet til Mac. Civilization behøver næppe nogen nærmere introduktion, da det har været kongen blandt strategispil på computeren de sidste 25 år. En vaskeægte klassiker med andre ord.

Det nyeste spil i serien holder fanen højt og er grundlæggende som vi kender det, men med flere forbedringer og nye ting. Gameplay-mekanikken er den samme som blev introduceret i Civilization V, og VI'eren er da også udviklet at de samme folk.

Blandt nyhederne er selvfølgelig en forbedret grafik og lyd. I forhold til gameplayet er nyhederne en forbedring af AI, aktiv forskning, dynamisk diplomati og ændringer i hvordan de enkelte enheder opfører sig. Blandt andet er der gjort op med princippet om én enhed på ét felt. Mest interessant er en ny måde at bygge og administrere byer by. Væsentligst er at byer nu breder sig over flere felter.

Aspyr, der udgiver spillet, har i første omgang valgt at få det lanceret på Steam, men har planer om at det også skal komme i Mac App Storen så hurtigt som muligt.

Opdatering: Nu tilgængelig i Mac App Store (link).

Systemkravene er en Mac med Intel Core i5 2.7GHz, processor, 6GB RAM, 15GB lagerplads og et Radeon HD 6790, Nvidia GeForce 775M eller Intel Iris Pro grafikkort med 1GB VRam.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.