Uanset om du er ny eller gammel Mac-bruger, er der nogle apps du bare skal installere. Apps der gør det bedre end Apples egne eller bare byder på nye muligheder. Hvilke apps der hører i denne kategori er selvfølgelig smag og behag.

Jeg bruger selv rigtig mange apps på min Mac. Her har jeg fundet tre af mine egne favoritter, som jeg mener de fleste kan få gavn af. Det bedste er at de er gratis. Så hvorfor ikke bare prøve dem af. Det koster dig ikke noget, og du kan bare slette dem igen, hvis ikke du er tilfreds.

Har du andre bud på gratis Mac-apps i katgorien must have, så læg endelig enkommentar.

VLC media player

VLC kræver nok ingen nærmere præsentation. Men hvis ikke du allerede har installeret denne medieafspiller, så se at få det gjort. Dens force er, at den praktisk taget kan afspille alle tænkelige videoformater. Den er ikke nær så velpoleret som Apples egen QuickTime-afspille, men det er alligevel imponerende at så god en app kan være gratis.

VLC findes desuden til alle tænkelige platforme, så du kan få den samme grænseflade uanset hvilket udstyr du bruger.

Hent VLC her

The Unarchiver

Nok er zip- og rar-arkiver ikke så almindelige som i "gamle dage". Men af og til støder man alligvel ind i en fil, der er pakket og skal åbnes. Det er lige præcis denne opgave Unarchiver klarer som en leg. Stort set uanset hvilket formet du smider i den, virker det. Og den er nem at bruge.

Hent The Unarchiver her

Dr. Cleaner

Optimering og oprydning på Mac er generelt ikke nødvendigt. Vi er heldigvis fri for det meste at det snask, der plager eksempelvis Windowsplatformen. Alligevel kan ting hobe sig op over tid. Det er her du skal sørge for at få en aftale med Dr. Cleaner. En god app, der nemt og overskueligt sørger for at optimere din Mac, hvis den føles lidt langsom.

Appen er også et godt og mere brugervenligt alternativ til OS X's Aktivitets-overvågning.

Opdatering: Appen er ikke længere tilgængelig i App Store.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.