Hvis du af en eller anden grund fortryder din opdatering til det nye OS X Yosemite, kan du tage det helt roligt. Det er nemlig muligt at nedgradere til OS X Mavericks igen. Ikke at vi kan anbefale det, men der kunne jo være en eller anden specifik grund til, at Yosemite simpelhen har vist sig at være no go. I såfald skal du bare læse videre.

For at kunne nedgradre, skal du have en Time Machine-backup lavet i OS X Mavericks. Her skal lægges tryk på skal. Har du ikke en sådan Time Machine-backup, så kan det ikke lade sig gøre (via denne metode i hvert fald). Bemærk også, at alle dine dokumenter vil blive sat tilbage til datoen for sikkerhedskopien. De ændringer du har foretaget i mellemtiden vil af gode grunde forsvinde, når filerne overskrives med sikkerhedskopien.

Brug derfor lidt tid på manuelt at kopiere dine dokumenter og andre vigtige filer til et andet drev inden du starter. Hvis ikke du gør det, mister du dine ændringer.

Inden du starter, så læs hele vejldningen igennem, så du er forberedt på hvad der skal ske. Det kan være en god ide at planlægge nedgraderingen til at ske over natten.

Sådan nedgraderer du til OS X Mavericks

1. Genstart din Mac mens du holder cmd+R nede. Dette starter computeren i den såkaldte Recovery mode.

2. Find "Gendan fra Time Machine Backup" i menuen.

3. Vælg det drev, som din seneste Maverick-backup ligger på og klik fortsæt.

4. Nu skal du vælge hvilken version du vil gendanne til. Vælg den seneste foretaget med Mavericks. Dobbelttjek at den faktisk er lavet med Mavericks (10.9.x).

5. Vælg nu hvilket drev du vil kopiere til. Dette skal selvfølgelig være det drev, hvor Yosemite er installeret.

Nu er set bare med at vente. Processen kan godt tage (rigtig) lang tid afhængigt af størrelsen på din sikkerhedskopi. Regn med adskillige timer. Det kan være en god ide at lad det ske over natten, mens du alligevel ikke skal bruge computeren.

Vigtigt: Afbryd ikke processen undervejs. Det vil betyde, at du skal starte forfra.

Når gendannesen er færdig, er din Mac klar til at bruge med Mavericks igen.

Scroll ned for at se kommentarer

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.