Alle ved nok, at man kan sende de billeder, man har taget med iPhonens kamera, via mail. Det kan man gøre via Kamera, hvor man på kamerarullen kan vælge et eller flere billeder og trykke på "del". Problemet er bare, at iPhonen skalerer opløsningen ned til 800x600 pixels. Dette er selvfølgelig fint i mange sammenhænge, men man får ikke rigtigt glæde af iPhone 3GS's højere opløsning.

I stedet skal man vælge et billede og bruge kopieringsfunktionen, lukke Kamera, åbne Mail og indsætte billedet. Nu er det i fuld opløsning 2048x1526 pixels. Det betyder selvfølgelig også at billedet nu fylder væsentligt mere. I praksis 8-10 gange mere. Normalt fylder et billede i gennemsnit 100 KB - i fuld opløsning kan de fylde op til 1 MB. Det vil altså tage væsentligt længere tid at sende - og betaler man for data, koster der også mere.

Har man brug for en enkelt billede eller to i fuld opløsning, er dette dog væsentligt hurtigere end at synkronisere med sin computer. Tippet er selvfølgelig også yderst relevant i situationer, hvor man ikke kan synkronisere sine billeder, men gerne vil udnytte dem i fuld opløsning alligevel.

Scroll ned for at se kommentarer

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.