iOS indeholder en såkaldt parallax-effekt. Denne effekt giver baggrundsbilleder på hjemskærmen eller låseskærmen en slags 3D-effekt, når man vipper sin iPhone frem og tilbage. En meget lækker funktion, der giver iOS liv.

For at kunne lave denne funktion, skal de billeder man bruger som baggrund på iPhonen (eller iPaden) i princippet være større end skærmen, for at der er mulighed for at lave denne forskydning i billedet, når man vipper telefonen. Bruger man sine egne billeder som baggrund, vil iOS derfor automatisk zoome ind og skalere billedet, hvorved der forsvinder et lille stykke af billedet hele vejen rundt.

Det er ikke altid man ønsker at få beskåret billedet. Løsningen ligger derfor lige for: Man skal slå parallax-effekten fra.

Det gør man nemt under Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed, hvor man skal slå "Formindsk bevægelse" til. Man skal dog bide mærke i, at dette ikke er en standardindstilling, og at det også vil fjerne visse andre bevægelses-relaterede effekter.

Det er ærgerligt at blive nødt til at slå en af de lækre funktioner, der giver iOS liv, fra. Den bedste løsning vil være fremover at komponere sine billeder til brug for baggrunden på en måde, så de kan tåle den automatiske beskæring.

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.