Når man opretter kontakter på iPhonen bliver de alle tilføjet den samme adressebog, uden at man får mulighed for at inddele dem i grupper, hvilket ellers er yderst praktisk - specielt hvis man har mange kontakter.

iPhonens Kontakt-app understøtter fint kontaktgrupper, hvis man allerede har sine kontakter inddelt i sådanne. Men underligt nok kan man ikke på iPhonen oprette, omdøbe eller slette kontaktgrupper. Understøttelsen er altså kun delvist slået igennem.

Det er her denne guide kommer ind i billedet. Her vil jeg nemlig vise hvordan man nemmest opretter nye kontaktgrupper via iCloud.

Man kan desværre ikke klare det direkte på iPhonen, men skal bruge en computer.

Bemærk at det er nødvendigt at din iPhone er opsat til iCloud-synkornisering af kontakter. Er den ikke det, så gå ind i Indstillinger > iCloud og slå det til.

Sådan får du kontaktgrupper på iPhonen

1. På computeren skal du åbne en browser og gå ind på iCloud.com.

2. Log ind med dine Apple ID-kontooplysninger.

2. Tryk på "Kontakter".

3. Vent på at dine kontakter bliver synkroniseret fra dine enheder.

4. Nu kan du oprette nye kontaktgrupper ved at trykke på det lille plus nederst og vælge "Ny gruppe". Giv den et navn.

5. Tryk på "Kontakter" øverst i listen over kontaktgrupper.

6. Find den kontakt du vil have i den nyoprettede kontaktgruppe. Med musen kan du nu trække kontakten over i den ønskede kontaktgruppe.

7. Gentag indtil alle dine kontakter er ordnet i de ønske grupper.

8. Vent på at ændringerne bliver synkroniseret ned på iPhone igen.

Sådan klares det. Hvorfor man skal denne omvej via iCloud er ikke til at sige. Det er underligt at Apple understøtter oprettelsen af kontaktgrupper det ene sted og ikke det andet, men sådan er det nu engang.

Bemærk at der også findes diverse apps i App Store, der kan klare opgaven, men pointen med denne guide er at vise, hvordan det klares via iCloud.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.