Når man køber, eller har købt, DRM-beskyttet musik (eller film) gennem iTunes, siger licensen, at man maksimalt må afspille den på fem forskellige computere computere. Disse computere skal godkendes og tilknyttes ens iTunes-konto. Fem er normalt rigeligt for de fleste vedkommende, men har man haft sin iTunes-konto længe og af og til udskifter sin computer, løber man før eller siden ind i det problem, at man ikke kan få godkendt en ny computer, fordi man har nået de maksimale fem.

Det findes der heldigvis råd for, hvilket er emnet for denne uges Tirsdags-tip. Vi viser dig hvordan man godkender en computer og fjerner godkendelsen igen, samt hvordan man kan lave en komplet reset af alle fem godkendte computere.

Godkend computer

For at kunne afspille musik, skal ens computer være godkendt. Får man en ny computer, skal den derfor først godkende. Man starter med at åbne iTunes. I menuen øverst oppe vælger man Butik -> "Godkend denne computer...". Herefter skal man skrive ens Apple ID og kodeord til ens iTunes-konto. Når det er gjort, er computeren på listen over godkendte computere tilknyttet den pågældende konto.

Hvis man får en fejlmeddelelse om, at man allerede har fem godkendte computere, skal man først fjerne en godkendelse før man kan godkende den nye computer.

Fjerne godkendelse af computer

Åben iTunes og vælg Butik fra menuen øverst og dernæst "Fjern computerens godkendelse". Skriv dit Apple ID og dertilhørende kodeord.

Det er specielt vigtigt at fjerne godkendelsen af en computer inden man reinstallerer Windows eller Mac OS X, da den samme computer ellers kan tælle flere gange.

Fjerne godkendelse af alle computere

Har man fem godkendte computere, kan man fjerne godkendelsen af dem alle på en gang, men altså kun hvis man har fem godkendte computere. Dette trick virker ikke, hvis man kun har fire eller færre godkendte computere. Her skal man klikke på sit Apple ID i øverste højere hjørne lige under søgefeltet. Når man har logget ind, kan man se hvor mange computere man har godkendt. Hvis man har fem godkendte, vil der være en knap, til at fjerne godkendelsen fra dem alle. Man skal være lidt varsom med denne funktion, da den kun kan bruges en gang om året.

Hvad man ikke kan

Vil man fjerne godkendelsen fra en computer, som man ikke længere har adgang til, fordi den måske er brudt sammen eller fordi man har solgt den, er man på den, for det kan ikke lade sig gøre. Kun ved at nå op på fem godkendte computere, og derefter følge fremgangsmåden ovenfor, kan man fjerne godkendelsen fra computere, man ikke har adgang til.

Scroll ned for at se kommentarer

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.