Bruger du iTunes til at opdatere din iPhone med, vil de firmwarefiler som iTunes henter i forbindelse med opdateringerne blive liggende på din computer og optage unødigt plads på dit drev. Når først opdateringen er installeret skal du nemlig ikke bruge filen mere, og derfor kan du lige så godt slette den.

iTunes rydder ikke op efter sig selv, når den har installeret en nye firmwarefil på iPhonen. Det kan hurtigt blive til flere GB på harddisken. Jeg har for eksempel selv flere gamle firmwarefiler liggende og de fylder 3,5 GB. Med mindre du har brug for at installere gamle fimrwares på din iPhone, er der ingen grund til at beholde dem på din computer. Du kan med god samvittighed slette dem. Skulle du senere, af en eller anden grund, få brug for dem igen, kan de altid hentes igen uden problemer.

Her kan du se hvor filerne ligger i macOS og Windows:

macOS: ~/[Dit_brugernavn]/Bibliotek/iTunes/iPhone Software Updates

Windows 10: \Users\[Dit_brugernavn]\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates

Vil du spare endnu mere plads, så prøv evt. Gemini der automatiserer sletningen af fil-dubletter på din Mac. Du kan også gå all in og bruge CleanMyMac 3, der sletter firmwarefiler og meget andet helt automatisk.

Artiklen er ajourført i april 2017.

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.