Har du været vant til at opdatere din iPhone eller iPad via iTunes på din computer - har du bare gjort det én gang - kan du frigive en masse plads på din harddisk ved at slette de firmwarefiler som iTunes har hentet i forbindelse med opdateringerne. iTunes rydder nemlig ikke nødvendigvis op efter sig selv, når den har installeret en nye firmwarefil på iPhonen. Filerne bliver liggende på din computer og optager unødigt plads på dit drev. Specielt nu hvor iTunes ikke længere findes, er det en god ide at få ryddet op.

Men når først opdateringerne er installeret, skal filerne ikke bruges mere. Derfor kan du lige så godt slette dem og få frigivet pladsen. Skulle du senere, af en eller anden grund, få brug for en af filerne igen, kan du altid hentes den igen uden problemer.

Du kan hurtigt få frigivet adskillige GB på harddisken. Jeg har for eksempel selv flere gamle firmwarefiler liggende og de fylder 3,5 GB.

Her ligger firmwarefilerne

Her kan du se hvor filerne ligger i macOS:

~/Bibliotek/iTunes/iPhone Software Updates/

Tilsvarende gælder for iPad-firmwarefiler. De ligger så bare under "iPad Software Updates". Det samme gælder iPod touch.

Du kan finde og sette filerne via Finder. Vælg Gå > "Gå til mappe" fra menuen øverst. Kopier stien oven for ind og tryk på "Gå". Er mappen tom, er der ingen filer at slette. Ellers hiver du bare det hele over i Papirkurven.

Vil du spare endnu mere plads, så prøv evt. Gemini der automatiserer sletningen af fil-dubletter på din Mac. Du kan også gå all in og bruge CleanMyMac, der sletter firmwarefiler og meget andet helt automatisk.

Artiklen er ajourført i januar 2020.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.