De fleste der har en iPhone eller en iPad ved, at nogle apps af og til crasher eller simpelthen ikke vil starte. I nogle tilfælde er det kun en enkelt app det drejer sig om, mens resten virker fint. I andre tilfælde er det alle apps der ikke virker.

Tippet virker både på iPhonen og iPaden.

Genstart iPhonen

Første løsningsforslag er, at genstarte telefonen. Ikke bare sætte den på standby, men slukke den helt. Det kan man gøre på forskellige måder, for eksempel ved at holde sleep-knappen inde og hive i slideren. Når telefonen er slukket helt, tænder man den igen.

Dette plejer at afhjælpe problemet med apps der ikke vil starte, men af og til er der stadig problemer.

Slet appen og installer den igen

Næste skridt er, at slette den pågældende app og installere den igen. Enten gennem iTunes eller ved at hente det fra App Store igen. Har du købt den en gang, kan du hente den igen gratis.

Hvis alle apps crasher

I sjældne tilfælde er det alle tredjeparts apps der ikke virker, mens Apples egne apps virker fint. Dette skyldes højst sandsynligt problemer med kopibeskyttelsen i App Store (hos Apple hedder det FairPlay). Det er derfor Apples egne apps ikke berøres.

Løsningen er her, at hente en tilfældig app i App Store. Det skal ikke være noget specielt bare en tilfældig app. Når du henter en app i App Store følger der nemlig en krypteringsnøgle med, der giver dig lov at til at køre appen. Denne nøgle lagres i en database på iPhonen, og er der problemer med denne database, opdateres alle nøglerne fra iTunes-serveren. Det betyder atdine apps igen vil virke. Du kan nu afinstallere den app du hentede, hvis du vil.

Sidste mulighed: Gendan iPhonen

Virker det heller ikke, er sidste løsning at gendanne sin iPhone i iTunes. Er den jailbreaket skal du dog ikke gøre det, med mindre du har helt styr på tingene, da du ellers kan miste muligheden for at jailbreake igen.

Der er selvfølgelig også den mulighed, at fejlen ligger i selve appen og så hjælper alle disse krumspring ikke. I det tilfælde er det bedste at kontakte udvikleren og ellers vente på at en opdatering løser problemet.

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.