Jeg vil i denne uges tip forklare, hvordan man kan sætte sine computere op til at anvende det samme ene iTunes bibliotek. Setuppet er, at man har en central server (eller harddisk) og et antal computere, som skal have adgang til musikken. Samtidig skal man kunne synkronisere med sin iPhone på en hvilken som helst af computerne. Man skal ikke kunne afspille musik på to computere samtidig.

Problemet er, Apples princip om én computer, ét iTunes-bibliotek, én iPhone. Det betyder at hver computer i princippet skal have sit eget iTunes bibliotek og vigtigere endnu sit eget index (over musikken). Det betyder igen, at hvis man tilføjer musik via en computer, så fremgår det ikke på den anden computer. En løsning er at streame indholdet fra den centrale ser/computer til de andre, men det kan give problemer med synkroniseringen ed iPhonen, fordi man så skal synkronisere med den centrale server og ikke computeren, da man ikke kan synkronisere med et delt bibliotek.

Løsningen er at sætte systemet op, så alle computere og serveren deles om det samme iTunes-bibliotek og -index. Det betyder, at alle computere har adgang til samme indhold, at alle ændringer i for eksempel spillelister går igen på alle computere, og at du kan synkronisere din iPhone via alle computerne (fordi de deles om samme bibliotek). Ulempen er, at kun en computer ad gangen kan have adgang til musikken.

Trin 1

Det første man skal gøre er, at få alle computernes til at pege på det samme iTunes-bibliotek, som vi altså gerne vil have til at lægge på en eksternt netværksdrev (NAS)

Åben iTunes. Vælg Indstillinger -> Avanceret. Tryk på Skift-knappen og naviger til din NAS. Her skal du oprette en mappe der for eksempel hedder "musik". Tryk på "Vælg" og klik "OK".

Gentag denne procedure på alle computerne, der skal have adgang til musikken.

Nu har vi fortalt iTunes på de enkelte computere, at musikken skal hentes fra NAS-drevet mappe kaldet "musik".

Trin 2

Nu skal vi få computerne til at bruge det samme musik-index og albumbilleder.

Luk iTunes, hvis det er åbent. Herefter skal du holde option-knappen (alt) nede og klikke på iTunes ikonet (åbne det).

Ovenstående dialogboks vil komme frem. Tryk på "Opret bibliotek". Et nyt vindue vil komme frem, find musik-folderes på NAS og opret en ny mappe kaldet "iTunes1". ITunes åbner nu. Luk det igen.

Nu skal vi have gjort det samme på den næste computer, blot skal vi ikke vælge "Opret bibliotek" men "Vælg bibliotek". Herefter skal vi navigere til "iTunes1"-mappen og vælge "iTunes Library"-filen. iTunes vil åbne. Luk det.

Gentag hvis du har flere computere.

Nu har vi sat iTunes på de forskellige computere op til også at anvende samme musikindex. Det betyder, at ændrer man i indexet via en comouter, kan man se ændringen på de andre computere.

Trin 3

Til sidst skal musikken bare tilføjes til dit nye bibliotek.

Nu er al musiken og alle spillelister og så videre delt på alle computere. Laver jeg en ændring på en computer, kan ændringen ses på den anden computer. Eneste ulempe ved et fælles musikindex er, at kun én iTunes kan anvendes ad gangen (så vidt jeg lige ved, jeg har ikke undersøgt nærmere om man kan løse dette). For mig er det ikke et problem, da jeg ikke bruger iTunes til afspilning af musik. Vil man have mulighed for at kunne afspille på flere computere samtidig, skal man nøjes med at dele musikbiblioteket, og ikke indexet. Det betyder til gengæld, at musik skal føjes separat til hver computers musikindex. Det er med andre ord ikke nok, at musikken ligger på netværksdrevet, iTunes skal indexere den først. En anden mulighed er at bruge "deling i hjemmet", men i mine øjne er det heller ikke ideelt. Det primære for mig er, at jeg kan synkronisere min iPhone via alle husets computere og at jeg kan tilføje musik på samme måde..

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.