Det er ikke altid tingene på iPhonen fungerer, som det gør på andre telefoner. Det gælder for eksempel appen Beskeder, hvor sms'erne ikke er listet strengt kronologisk, men i samtaler efter kontakter. Disse lidt anderledes ting gør, at man nogen gang glemmer at se de ting der rent faktisk fungerer som på andre telefoner. En af disse ting er deling af kontakter via .vcf-filer.

Hvis man åbner Kontakter og vælger en kontakt, er der en knap der hedder "Del kontakt". Trykker man på den får man muligheden for at dele via mms eller email. Herefter skal man bare vælge hvem man vil sende kontakten til. Sværere er det ikke.

Modtageren af mms eller epost vil så få vedhæftet en kontaktfil (.vcd) og når man åbner den, vil man blive spurgt om man vil tilføje kontakten til sin adsressebog. Dette virker ikke kun fra iPhone til iPhone. Man kan sende til andre telefoner, iPads eller computere. .vcd- er en fælles standard.

Dette er også ideel som en slags digitalt visitkort man kan sende til folk, der skal have ens kontaktoplysninger. Fordelen er, at det er nemt for modtageren at tilføje ens oplysninger, han slipper for selv at skrive noget ind i sin adressebog. Samtidig er det sig der styrer hvad der skal stå og hvilket billede du ønsker tilknyttet.

Scroll ned for at se kommentarer

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.