I Apples Kontakter-app i iOS og macOS er det muligt at tilføje oplysninger om de enkelte kontakters familierelationer. Det sige ting som hvem deres far, kone eller børn er. Man kan også tilføje andre relationer som en kontakts leder eller assistent. Faktisk kan man helt selv definere det, hvis man vil.

Funktionaliteten med beslægtede personer er ganske smart. Selvfølgelig til den oplagte grund med at holde styr på de forskellige relationer til eget brug, men også fordi Siri kan gøre brug af oplysningerne. Har man defineret at man har en kone og lavet koblingen til hendes kontakt, kan man for eksempel sige til Siri: "Ring til min kone". På tilsvarende vis kan man sige ting som "Hvor er min bror?" eller "Vis vej til min fætter". Det er meget nemmere og mere naturligt end at skulle bruge folks navne hver eneste gang.

Sådan tilføjer du beslægtede personer til dine kontakter

Det er meget nemt at sætte op. Alt du skal gøre at finde en kontakt, som du vil tilføje beslægtede personer til. Det kunne være din egen kontakt. Tryk på rediger og find feltet "tilføj beslægtet navn". Her vælger du relationen og skriver navnet på personen. Du kan også trykke på i-ikonet og vælge personen fra dine kontakter.

Foto: Martin Wolsing

Desværre er oplysningerne ikke interaktive. Det vil sige, at man ikke kan trykke på feltet i ens kontakter og komme til den pågældende kontakts oplysninger. Hvis man for eksempel under kontaktpersonen Jens Jensen har angivet, at ægtefællen er Jensine Jensen, kan man ikke ved at klikke på hendes navn under Jens Jensen. Man skal først gå tilbage til oversigten og så vælge Jensine Jensen.

Bonus-tip: Du kan bruge feltet"Kaldenavn" til dine kontaktes øge- eller kælenavne. Det gør det nemmere at søge efter dem.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.