Emoji er de små smiley-lignende ikoner, som oprindeligt stammer fra Japan, men nu er blevet populære over hele verden efter de blev tilgængelige på iPhonen.

Det behøver dog ikke stoppe her, for macOS understøtter også emoji. Det vil du eksempelvis have erfaret, hvis du har modtaget en iMessage med emoji på din Mac. I netop iMessage er det også nemt at skrive emojis, da der er en lille knap til formålet.

Men det kan faktisk lade sig gøre at skrive emojis hvorsomhelst i macOS i dokumenter og tekstfelter. Se her hvordan du gør.

Sådan indsætter du emoji på Mac

Tricket består i at trykke på control+command+mellemrum, når du er i et tekstfelt, et skriveprogram eller er ved at skrive en mail etc. Så dukker der nemlig et lille vindue op med de velkendte emoji-tegn samt flere andre symboler.

Herefter kan du med musen eller pegefeltet navigere rundt og indsætte et ønsket tegn med at trykke på det. Du kan også navigere via tastaturets pile eller bruge tekstfeltet til at søge efter en speciel emoji.

Hvis du trykker på knappen umiddelbart til højre for søgefeltet i det lille vindue, gør du boksen mindre og indsnævrer den til kun at vise emojis.

Så nemt at det at bruge emoji i macOS.

God fornøjelse.

Tippet er ajourført i februar 2020.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.