Har man af og til brug for noget helt simpel videoredigering, som eksempelvis at sammenflette to videoer eller at beskære en video, så kan det være overkill at bruge et af de dedikerede videoredigeringsprogrammer som eksempelvis iMovie.

Det nemmeste er at bruge Apples egen videoafspiller, QuickTime Player, til formålet. QuickTime Player følger med OS X, så det er noget alle Mac-brugere har på maskinen.

Flette to videoer sammen

Den helt simple måde at gøre det på er ved først at åbne den første video i QuickTime. Derefter lokaliserer man den anden video i Finder og trækker den over i samme vindue. QuickTime vil endda selv skalere eller beskære billedstørrelsen, så de to filer passer til hinanden. De to videoer vil nu ligge som separate klip i QuickTimes tidslinje, og man kan selv bestemme i hvilken rækkefølge de skal sammenflettes. Man kan tilføje flere videoer, hvis man har lyst. Når man er færdig klikker man på "Ok" og lukker vinduet, hvorefter man bliver spurgt om, hvor filen skal gemmes.

Dette er den klar nemmeste måde at sammenflette to videoer på i OS X.

Beskæring af video

Vil man have tilpasset en video i starten eller slutningen, kan det også nemt lade sig gøre. Man skal åbne sin video i QuickTime og vælge Rediger > Tilpas (eller trykke cmd + T). Tidslinjen vil nu skifte og blive omringet af en gul ramme. Ved at hive i den i enderne, kan man trimme videofilen. Når man er færdig trykker man på Tilpas og gemmer den nye tilpassede fil ved at lukke vindiet. Alt det der er uden for den gule boks, vil blive fjernet.

Mens man er i Tilpas-mode kan man også vælge Oversigt > Vis lydspor (eller trykke cmd + U) for at få vist lydsporet, hvis det er lyden man ønsker at tilpasse efter.

Man kan kun gemme i Apples standard-formater

Man skal bemærke, at det ikke altid er muligt at gemme de redigerede filer i det originale format. Man skal i stedet vælge mellem et af Apples formater. Det bedste valg er at vælge 720p, med mindre man skal bruge det på en af iOS-enhederne, så vælger man selvfølgelig bare det. Ønsker man en større opløsning end 720p, kan man ikke bruge QuickTime, men må vælge iMovie eller et af alternativerne.

Vil man have lidt mere smæk på drengen, kan man investere i den professionelle udgave QuickTime Pro. Her får man blamdt andet mulighed for at opdele videoer i klip, noget man ikke kan med standardudgaven af QuickTime.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.