Lige som i alle andre styresystemer er nogle filer i OS X skjulte, så de ikke kan ses i eksempelvis Finder. Men hvad gør man så, hvis alligevel har behov for arbejde med dem?

Det er relativt nemt at få de skjulte filer frem i lyset, hvis man har behovet. Der findes flere tredjepartsprogrammer der kan dette, men det mest enkle er at skrive et par linjer i terminalen.

Sådan viser du skjulte filer i OS X

1. Åbn Terminal, eventuelt ved at søge efter det i Spotlight. Ellers kan det findes i Program-mappen under Hjælpeprogrammer.

2. Skriv (uden anførelsestegn og på en linje): "defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles TRUE" efterfulgt af et tryk på enter-tasten. Dette ændrer Finder så det som standard viser alle filer

3. Det kræver en genstart af Finder for at virke. Skriv (uden anførelsestegn): "killall Finder" efterfulgt af enter.

Nu kan alle skjulte filer ses i Finder og på dit skrivebord. Vil du skjule filerne igen ændrer du bare TRUE til FALSE i punkt 2 ovenfor. Husk at genstarte Finder bagefter.

Der er selvfølgelig en årsag til, at filerne er skjulte, og det er for at undgå at folk piller ved dem, og derved kommer til at ødelægge et eller andet essentielt. Man skal altså lade være med at slette eller ændre skjulte filer, hvis ikke man ved hvad man laver.

CleanMyMac 3

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac 3. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. De 40 euro den koster er godt givet ud.