Oftere og oftere støder man på digitale dokumenter, der skal underskrives. Traditionelt er det sket ved at printe PDF-'en ud og underskrive fysisk. Herefter kan man så sende den via almindelig post, eller scanne den ind igen og sende via mail.

Så besværligt behøver det dog ikke være. Det er nemlig supernemt at klare det hele direkte på Mac'en, hvor det hele er indbygget i Apples Billedfremviser - eller Preview, hvis du bruger den engelske udgave af OS X.

Sådan underskriver du et PDF-dokument digitalt

1. Åbn Billedfremviser samt det dokument, der skal have din signatur.

2. Hvis ikke Værktøjslinjen til markering vises allerede, skal du gøre den synlig ved at trykke på knappen umiddelbart til venstre for søgefeltet øverst. Knappen forestiller en lille værktøjskasse eller taske. Du kan også slå Værktøjslinjen til markering til via menuen "Oversigt" øverst.

3. I den nye værktøjslinje, skal du trykke på knappen, hvor der er nogle kruseduller og en lille trekant. Når du holder musen over knappen står der "Signer".

4. Du kan nu vælge om du vil skrive din underskrift via Mac'ens pegefelt (hvis du hr sådan et), eller om du vil bruge kameraet til at tage et billede af en underskrevet lavet på papir. Det mest præcise er papirløsningen.

5. Skriv under på et stykke papir, og hold det op foran kameraet. Følg vejledningen på skærmen. Når du er klar, skal du trykke på "OK".

6. Nu er din underskrift gemt og klar til at blive sat ind i dokumentet.

7. Når du vil indsætte din underskrift, skal du trykke på Signatur-knappen og igen på den ønskede underskrift. Den bliver så sat ind i dokumentert hvor du kan flytte rundt på den, og tilpasse størrelsen.

Så nemt er det, og du behøver kun at gøre det indledende arbejde én gang. Næste gang, bruger du bare den gemte underskrift.

Artiklen er ajourført i februar 2016.

Scroll ned for at se kommentarer

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.