I macOS kan du via Beskeder igangsætte skærmdeling direkte fra et iMessage-vindue. Det er eksempelvis genialt, hvis du skal hjælpe nogen, der har et eller andet problem på deres Mac. Det er meget nemmere, at få adgang til deres skærm og selv klare problemet, end at fortælle andre, hvad de skal gøre over telefonen eller på skrift.

Bemærk at for at få det til at virke, skal begge computere sat op til iMessage.

Sådan aktiverer du skærmdeling i Beskeder

1. Sørg først for at Skærmdeling er aktiveret. Gå ind i Indstillinger > Deling og sæt hak ved "Skærmdeling" på den Mac, der skal have delt sin skærm.

2. Åbn nu Beskeder-programmet og vælg en igangværende samtale (eller start en ny).

3. Tryk på "Oplysninger" i øverste højre hjørne.

3. I det lille vindue, der popper op, skal du trykke på ikonet for skærmdeling. Det er det ikon, hvor der er to firkanter, der overlapper hinanden. Bemærk at ikonet skal være mørkeblåt, for at funktionen er aktiveret på den pågældende enhed. Er ikonet lyseblåt, er enheden ikke sat op til skærmdeling.

4. Du skal nu vælge, om det er din skærm du vil dele, eller om det er modpartens skærm der skal deles.

5. Når modarten har bekræftet din invitation, vil vedkommende skærm åbne på din Mac i et nyt vindue. Er det din skærm der deles, vil der ikke ske yderligere. I begge tilfælde kan man i menubaren se skærmdelingsikonet, der indikerer en igangværende session.

Du kan tid enhver tid afslutte sessionen ved at lukke det pågældende vindue.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.