Værktøjslinjen i Finder kan bruges meget mere kreativt end de fleste Mac-brugere nok er klar over. Man behøver ikke nøjes et søgefelt etc. Via et lille trick kan man putte stort set hvad som helst i Findes værkstøjslinje. Det kunne være genvej til et program, bogmærke til en hjemmeside, et dokument eller en automator-fil. Pludselig kan værktøjslinjen i Finder altså bruges som en mini Launchpad med genveje til ens mest benyttede ting.

Sådan gør du

Tricket er ganske enkelt. Hold cmd-tasten på tastaturet nede og træk det ønskede emne til værktøjslinjen. Du vil se et lille grønt plus som tegn på at du tilføjer emnet. Herefter kan du slippe museknappen. Simpel træk og slip.

Vil du fjerne emnet igen, hiver du det bare væk. Igen skal du huske at holde cmd-nede, mens du gør det, ellers sker der ikke noget.

Så enkelt er det at tilfæje genveje til værktøjslinjen i Finder.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.