Hidtil har fremgangsmåden, hvis man ville sende et eller flere af billederne på ens iPhone eller iPad til andre via mail, været at gå ind i fotoappen, markere et eller flere billeder, og bede om at få dem sendt. En logisk og intuitiv måde at gære tingene på. Man tager i udgangspunkt i indholdet, og vælger dernæst hvad man vil gøre ved det og hvordan. Man vil jo først og fremmest gerne dele et billede, hvordan man så gør det, er underordnet i første omgang.

Mange iOS-brugere har dog givetvis revet sig selv i håret over, at de ikke via mail-appen har kunnet sende billeder. Det er der dog ingen grund til længere. Fro og med frigivelsen af iOS 6 er det nemlig blevet muligt at oprette en mail og dernæst indsætte et billede.

Sådan opretter du en mail og indsætter fotos i iOS

Fremgangsmåden er meget enkelt. Man åbner blot mailappen og vælger at oprette en ny mail på helt vanlig vis. Herefter kan man skrive modtager, udfylde emnefelt og skrive sin besked. Igen helt som normalt. Hvis man et sted vil indsætte en billede eller en video, trykker man på det pågældende sted og holder fingeren inde et sekund inden man slipper den igen. Så dukker den sædvanlig menu frem, med mulighed for at kopiere og indsætte etc. Og altså også en knap, der gør det muligt at indsætte billeder.

Den gamle mulighed er dog stadig den klart hurtigste, hvis man vil sende flere billeder på samme tid, da man med den kan markere flere billeder på samme tid, så man slipper for at indsætte dem enkeltvis.