Lige som Apple to forgående styresyetemer, kommer Mavericks ikke på et fysisk medie, man kan boote fra, hvis man eksempelvis vil installere på flere Mac's eller på en Mac med en ny blank harddisk. Til det formål kan man heldigvis nemt lave sin egen bootbare disk.

Man kan i princippet bruge et hvilket som helst medie; DVD, USB-drev eller en ekstern HD, men da en DVD både er langsom og efterhånden udfaset fra Apples computere, anbefaler vi et USB-drev, der er hurtigt og billigt, og ikke fylder noget i skuffen. Bare sørg for at få fat i et USB-drev på 8GB.

Der findes flere forskellige metoder at lave et bootbart drev med. Vi har udvalg den, som vi mener er bedst og nemmest at gå til. Metoden gør brug af en funktion (createinstallmedia), Apple har indbygget i Mavericks-installeren, hvilket gør det nemt og sikkert.

Flere vil nok foreslå at benytte Diskværktøj til opgaven, men det har den ulempe, at man ikke får lavet den såkalte Recovery HD partition på drevet, der gør, at man kan boote i recoverymode, hvis man får behov for det.

Sådan laver du et bootbar Mavericks-drev

Bemærk at indholdet på det drev du vil bruge til installeren slettes undervejs i processen.

1) Hent OS X Mavericks i Mac App Store. Bemærk her, at det du henter er en såkaldt installer, Hvis du har hentet den en gang før, for at opdatere til Mavericks, skal du alligevel hente den igen, da installeren er blevet slettet automatisk efter installationen for at frigøre plads.

2) Tilslut dit drev (der skal være korrekt formatteret).

3) Ændr navnet på drevet til Mavericks (navnet skal stemme med kommandoen nedenfor i punkt 5).

4) Åben programmet Terminal (Findes i mappen Hjælpeprogrammer)

5) Skriv følgende (på én linge) og tryk enter. Bekræft kommandoen med dit administrator-kodeord:

sudo /Applications/Install OS X Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Mavericks --applicationpath /Applications/Install OS X Mavericks.app --nointeraction

Bemærk at alt indhold på USB-drevet bliver slettet.

6) Vent. Terminalen fortæller undervejs, hvad der foregår. Når du når til "Copy Complete" er processen færdig. Det kan godt tage 20-30 minutter, alt efter hvilken maskine samt drev du bruger.

Unmount drevet, som nu er klar til brug.

Sådan bruger du drevet

Når du vil bruge dit nye installer-medie skal du sætte det i den Mac, du vil installere Mavericks på og tænde (eller genstarte) Mac'en mens du holder option- (også kaldet alt-) tasten nede. Herefter kan du vælge at boote fra dit nye installer-medie og efterfølgende vælge at installere Mavericks. Du kan også gøre brug af nogle at de medfølgende værktøjer.

Scroll ned for at se kommentarer

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.