Normalt fungerer iPaden jo fuldstændig smooth. Men af og til, eksempelvis når man har installeret en betaversion af iOS på sin enhed, kan den alligevel fryse, ikke reagere på tryk eller ganske enkelt bare blive meget langsom.

I de tilfælde er en genstart af hele enheden det eneste, der hjælper. Selvom du ikke kan få din iPad til at reagere på skærmberøringer, kan du sagtens genstarte den alligevel. Metoden er i øvrigt et meget godt generelt løsningsforslag, hvis der er problemer med iPaden. En genstart kan faktisk afhjælpe det meste, da det sørger for at nulstille RAM etc.

Hvordan du gør afhænger af hvilken iPad du har. Her skelnes mellem iPads med hjem-knap og de nye iPad Pro uden hjem-knap.

Sådan genstarter du en iPad med hjem-knap

  1. Tryk på tænd/sluk-knappen og hjem-knappen samtidig, og hold dem nede i omkring 10 sekunder.
  2. Ignorer at "Sluk"-meddelelsen kommer frem i toppen af skærmen og fortsæt med at holde de to knapper nede indtil skærmen bliver sort og der kommer et æblelogo frem.

Når æblet er kommet frem, kan du godt slippe knapperne. Så er der bare at vente på, at enheden er færdig med at starte op, så den kan bruges igen.

Sådan genstarter du en iPad Pro uden hjem-knap

Det er lidt mere indviklet at genstarte en iPad Pro uden hjem-knap, så du skal eventuelt prøve et par gange før du får det til at virke.

  1. Tryk på knappen "Lydstyrke op" og slip den hurtigt igen. Det skal bare vært et hurtigt kort tryk.
  2. Tryk herefter på knappen "Lydstyrke ned", og slip den hurtigt igen.
  3. Tryk og hold derefter på tænd/sluk-knappen, indtil enheden genstarter.

Så er der bare at vente på, at enheden er færdig med at starte op, så den kan bruges igen.

Så er du klar

Når nu du er klar til at bruge din iPad igen, hvad så med at lige at tage et kig på alle vores andre gode iPad-tips, så du kan få mere ud af din iPad.

Sådan fikser du en iPad, der ikke vil lade op

Hvis din iPad ikke vil starte via ovenstående metode, kan det være fordi den er løbet tør for strøm. Sæt den til opladning og vent mindst en time, før du drager nogen konklusion. Er skærmen stadig sort, så prøv at læse med her: Sådan ser du problemer med en iPhone, der ikke vil lade op

Sådan får du liv i en iPad, der er slået fra eller hvor du har glemt koden

Hvis din iPad er slået fra (disabled) fordi du har indtastet en forkert kode for mange gange - eller hvis du har glemt koden - hjælper det ikke noget at genstarte enheden som beskrevet oven for. Så skal den i stedet gendannes. Se her hvordan du gør: Sådan får du liv i en iPad, der er slået fra eller hvor du har glemt koden

Støt ON X

Vi håber at den ovenstående guide har fået liv i din iPhone eller iPad. Hvis du har lyst kan du støtte driften af onx.dk via MobilePay: 31 69 13 66.

Husk også at sprede budskabet. Link til onx.dk eller denne artikel fra dine sociale medier eller din hjemmeside og fortæl dine venner om siden.

Artiklen er ajourført i februar 2019.

Scroll ned for at se kommentarer