En af de smarte iCloud-funktioner er, at man i App Store kan finde en liste over alle de apps, man nogensinde har hentet til sin iPhone eller iPad. Det gør det nemt at hente apps, man har slettet ved en fejl, eller efter en gendannelse etc.

Man kan også bruge funktionen til nemt at hente apps på andre enheder end der hvor der er købt. Eller man kan bare bruge skyen som lager for sine apps, hvis ikke man har plads på iPhonen. Så henter man en app, når man skal bruge den, og sletter den igen bagefter.

Listen findes i App Store under Opdateringer > Købt. Bruger man familiedeling, vil man ud over sine egne køb kunne se de andre familiemedlemmers køb også.

Listen rummer alt - også fejlkøb

Et af problemerne ved denne liste over apps er, at den er altomfattende. Revl og krat er på listen. Også ting man har hentet ved en fejl, apps man kun har brugt én gang fordi de var for dårlige og så videre. Det gør straks listen knap så anvendelig. I stedet for at være et sky-bibliotek over brugbare apps, man bare ikke har på iPhonen eller iPaden lige nu, er det en historisk liste, der nemt drukner i ligegyldige ting.

Sådan fjerner du apps fra Købslisten

Heldigvis findes der råd for dette. Du kan nemlig manuelt fjerne apps fra iCloud-listen.

Fidusen er, at bruge den universelle gestikulation til at slette ting i iOS's tabeller. Du fører simpelthen bare fingeren fra højre mod venstre på appen i listen. Når du gør det, kommer der en rød knap frem, hvor der står "Skjul". Den trykker du på, og emnet bliver fjernet fra listen.

Vær opmærksom på, at det ikke altid fungerer lige godt. Der er flere der oplever, at skjulte apps dukker på på listen igen, uanset hvor mange gange man forsøget at skjule dem. Det er ikke fordi du gør noget forkert, men fordi der er en fejl hos Apple.

Tricket virker også til ebøger, magasiner i Bladkiosk og apps købt i Mac App Store. Du kan også gøre det via iTunes på computeren i stedet for på iPhonen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.