Hvis man vil opgradere eller udskifte ram i sin Mac, vil man som uerfaren hurtigt løbe ind i problemer. Der findes nemlig et hav af forskellige slags RAM, og kun de færreste ved på rygraden, hvilken type der skal bruges i lige netop den computer man har.

Heldigvis er det dog relativt nemt at få styr på. Det nemmeste er at bruge det værktøj Apple stiller til rådighed.

Sådan finder ud af, hvilken type RAM din Mac bruger

1. I -menuen skal du vælge "Om denne Mac"

2. I det vindue, der åbner, skal du trykke "Hukommelse" øverst.

Her er alle de oplysninger du skal bruge.

Øverst til venstre i det blå felt kan du se, hvor meget RAM, der allerede er installeret.

Nederst kan du se, hvor mange RAM-pladser maskinen har, samt hvilke RAM-kredse, der sidder i de enkelte pladser.

Det hele suppleres med en letforståelig tekst, der forklarer, hvilken type RAM, man skal bruge, samt om der er nogle ledige pladser.

Nogle maskiner, typisk MacBook Air og MacBook Pro Retina, kommer med RAM-kredse, der enten er loddet fast eller er utilgængelige for forbrugeren. Dem kan man med andre ord ikke udskifte eller opgradere - hvilket man så bliver gjort opmærksom på.

I mit tilfælde, billedet herover, kan vi for eksempel se, at jeg har to ledige pladser, hvor jeg eksempelvis kunne smide to ekstra RAM-kredse af typen 1067 MHz DDR3 4GB ind. Det gør det meget nemmere at finde og købe den rigtige type RAM.

Artiklen er ajourført i januar 2016

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.