Det er ingen kunst at få sin iPad til at holde i dagevis på en opladning. Man skal bare lægge den i en skuffe og lade være med at bruge den. Omvendt kan man også sagtens dræne den for batteri på ingen tid, hvis man virkelig går til den. I virkelighedens verden er batteritid et kompromis. Vi har en iPad for at den skal bruges, men der er på den anden side heller ingen grund til at batteriet går på ting, vi alligevel ikke har brug for.

I meget stor udstrækning handler det om bekvemmelighed. Ved at skære en lille smule ned på den, kan man spare rigtig meget på batteriet. Pointen er at få stoppet det strømforbrug man alligevel ikke har glæde af. Notifikationer man ikke bruger til noget, og baggrundsopdateringer der er unødvendige.

Omvendt skal man heller ikke slå mere fra en højst nødvendigt. Vi har en iPad for at den skal bruges. Så de vigtige ting skal man selvfølgelig holde kørende. Glem derfor alt om at deaktivere Wifi og Bluetooth eller om at sætte iPaden i Airplanemode og så videre. Dette vil i bedste fald give minimal længere batteritid, men vil til gengæld være en væsentligt forringelse af at have en netforbundet enhed.

Vi har samlet fem tips, så du kan vride lidt mere batteritid ud af din iPad. Alt efter ens brugsmønster kan man måske redde sig op til en times længere batteritid på en opladning

1. Slå baggrundsopdateringer fra for Facebook

Facebook er en af de apps der bruger meget strøm takket være de ting der hele tiden kører i baggrunden nærmest i døgndrift. Kommunikationen via netværket bruger en del strøm - specielt hvis signalet er dårligt. Ved at slå baggrundsopdateringer fra, kan du spare en del.

Slå det fra under Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden

2. Slå baggrundsopdateringer fra for apps du ikke bruger

Helt tilsvarende Facebook er der en masse andre apps, hvor der kører baggrundsprocessor konstant. Gå listen igennem og slå dem fra, du ikke har brug for.

Slå det fra under Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden

3. Slå push-mail fra

Via Push-mail får man en besked lige så snart der er en ny mail på din mailkonto. Smart, men også en batterisluger, for iPaden skal jo hele tiden tjekke serveren for om der er noget nyt. Ved at slå funktionen fra eller begrænse den til for eksempel engang i timen, kan du spare en del batteri.

4. Slå unødvendige notifikationer fra

Hver eneste gang du modtager en notifikation vågner din iPad op fra standby i måske 5-10 sekunder. Skærmen tændes og iPaden afventer din respons inden den går på standby igen. Modtager du mange notifikationer om dagen kan det hurtigt løbe op. Ved at slå det fra, forbliver din iPad på standby hele tiden. Samtidig spares der strøm for at tjekke notifikationsserveren for nye meddelelser.

5. Lad være med at lukke dine apps helt ned

Dette tip virker måske umiddelbart modstridende i forhold til at spare strøm. Man hører da også ofte at en bedste måde at spare strøm på er ved at lukke sine apps helt ned, når ikke man bruger dem for at forhindre at de kører i baggrunden.

iOS opererer bare ikke med apps der kører i baggrunden, så der er intet at spare. Apps der ikke er aktive er i dvale og bruger ingen strøm. Her ser vi bort fra funktionen med at opdatere apps i baggrunden, som vi kom ind på i punkt 1) og 2). Men det kan man heldigvis slå fra manuelt.

Tværtimod vil det kræve mere strøm at lukke en app ned og indlæse den igen end bare at lade den ligge i dvale i baggrunden. Det skyldes at appen ligger i RAM’en. Når du lukker den og åbner den igen, skal RAM’en først tømmes og indlæses igen. Det tager tid og koster strøm i forhold til bare at lade den ligge i RAM’en. Er der endelig en app, der har brug for al RAM’en bliver den automatisk frigivet.

Der er med andre ord intet at spare ved at lukke sine apps helt ned. Tværtimod risikerer man at det koster mere strøm, når de bliver åbnet igen.

Har du flere tips til at spare på batteriet - helst uden at give alt for meget køb på funktionaliteten, så læg en kommentar.

Scroll ned for at se kommentarer

I samarbejde med PriceRunner