Nu er det slut med at at være begrænset af en 5GB-sikkerhedskopi, når man vil have indholdet fra sin gamle iPhone over på sin nye iPhone.

En af de nye ting i iOS 12.4, som Apple frigav for nylig, er nemlig muligheden for direkte dataoverførsel fra en gammel iPhone eller iPad til en ny offline. Tidligere har man skulle bruge iCloud eller lave en sikkerhedskopi i iTunes. Nu kan det klares direkte mellem de to enheder.

Når man får en ny iPhone og skal sætte den op, skal man som hidtil holde den nye iPhone tæt på den gamle for at sætte opsætningsprocessen i gang. Herefter skal man godkende via sit Apple ID og via kameraet på den nye iPhone scanne en kode på en gamle for at parre de to iPhones.

Når processen med opsætning af Touch ID eller Face ID er klaret kommer den nye mulighed for dataoverførsel frem. Overførslen sker direkte mellem de to enheder og foregår altså offline. Tidligere var den eneste mulighed, der ikke involverede en computer, at overføre data via en iCloud-sikkerhedskopi, med de begrænsninger det giver. Eksempelvis er lagerpladsen i iCloud begrænset, det involverer netadgang og det tager lang tid. En direkte offline overførsel er hurtigere og nemmere og er ikke begrænset af de 5GB plads man har gratis i iCloud.

Ved den direkte overførsel overføres billeder, app-information, indstillinger etc. Apps skal stadig hentes direkte i App Store på den nye enhed, og bliver altså ikke overført fra den ene iPhone til den anden.

For at den nye funktion virker, skal begge enheder have iOS 12.4 eller nyere. Overførslen kan ske via Wi-Fi eller man kan forbinde de to iPhones med et kabel, hvilket dog kræver en adapter, da Apple ikke sælger kabler med Lightning-stik i begge ender.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.