Vil du stoppe at bestemte hjemmesider har adgang til mikrofonen og kameraet på din Mac, eller er du bare træt af, at en bestemt hjemmeside hele tiden anmoder om adgang? Det er heldigvis meget nemt at ændre, da Safari til macOS har indbygget funktionerne, så de er nemt tilgængelige.

Du har sikkert oplevet, at apps eller hjemmesider spørger om lov til at bruge din Macs kamera eller mikrofon. Det sker i et lille popup-vindue, hvor du kan give tilladelse eller afvise. Med mindre hjemesiden specifikt har brug for kameraet, for eksempel fordi det er en tjeneste der tilbyder videochat eller lignende, er det bedste selvfølgelig at afvise. Skulke du skifte mening, kan du altid ændre dit valg senere.

Sådan tjekker og styrer du, hvilke hjemmesider der har adgang til mikrofon og kamera på Mac

Nedenstående vejledning er til en relativt ny funktion, og kræver derfor macOS Mojave eller nyere.

Start med at åbne Safari. Gå derefter ind på den hjemmeside, som du vil regulere adgangen for. Tryk på "Safari" i menuen øverst, og vælg "Indstillinger til dette websted".

Nu kommer der et vindue frem, hvor du kan ændre forskellige ting. Det relevante i denne sammenhæng findes i den nederste sektion.

Som standard er adgangen til mikrofon og kamera sat til "Spørg". Det betyder, at du vil blive spurgt om at give tilladelse, hvis en hjemmeside ønsker adgang. Det er derfor, der kommer alle disse popups. Dette kan du ændre ved at føre pilen over på "Spørg" og trykke en enkelt gang.

Det åbner de forskellige muligheder. Den ene er "Tillad" og den anden er "Afvis". Det giver sig selv, hvad de to ting betyder. Enten tillader du brug af mikrofon eller kamera generelt på den pågældende hjemmeside, eller også afviser du det altid. Begge valg stopper forespørgsler via popups. Du kan altid ændre det til noget andet, hvis du ønsker det. Hvis du for eksempel ikke længere vil give en given hjemeside adgang til mikrofonen, så kan du ændre det til "Spørg" etc.

Ovenstående skal du gøre for hver enkelt hjemmeside, hvor du ønsker at ændre tilladelserne til kamera og mikrofon. Husk at tingene som standard er sat til "Spørg", så der er under ingen omstændgheder nogen hjemmesider, der har adgang til noget uden at du bliver spurgt først.

Vil du ændre eller se tingene mere overordnet, kan du åbne Safaris indstillinger og trykke på fanebladet "Websteder" øverst. Herefter kan du finde "Mikrofon" og "Kamera" i venstre side, og se en samlet oversigt over indstillingerne for de forskellige hjemmesider.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.