iPhonen har en ganske fremragende funktion så man kan bruge den som et forstørrelsesglas. Du kender sikkert allerede ninjatricket med at bruge Kamera-appens zoomfunktion til fomålet. Det fungerer nogenlunde i en snæver vending, men kommer fuldstændigt til kort sammenlignet med den rigtige funktion.

Som mange andre af iOS's godbidder har Apple gemt det væk i indstillingerne for Tilgængelighed, det vil sige de ting der er målrettet folk med særlige behov af en eller anden art. Det være sig med synet, hørelsen, motorisk eller hvad det nu er. Apple har en ganske omfattende udbud af funktioner der kan gøre iPhonen nemmere at bruge næsten uanset hvad ens personlige udfordring er. En af disse funktioner er altså et forstørrelsesglas. Og som sagt fungerer det fremragende.

Den mest oplagte brug af iPhonens forstørrelsesglas er, hvis man skal se noget skrevet med ganske lille tekst - altså præcis samme scenarie, hvor man ville finde et gammeldags fysisk forstørrelseglas frem. Det behøver man ikke længere, når man altid har iPhonen lige ved hånden.

Sådan slår du iPhonens forstørrelsesglas til

Det er ganske nemt at slå forstørrelsesglasset til:

  1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Vælg Tilgængelighed.
  3. Vælg Forstør.
  4. Slå Forstørrelsesglas til.

Når du vil bruge forstørrelsesglasset skal du herefter trykke tre gange hurtigt på hjem-knappen. Du lukker det igen ved at trykke en enkelt gang på hjem-knappen.

Alternativt kan du slå forstørrelsesglasset til i Kontrolcenter:

Åbn Indstillinger > Kontrolcenter > Tilpas betjeningspanel og inkluder Forstørrelsesglas. Herefter kan du slå det til via Kontrolcenter.

Disse funktioner har iPhones forstørrelsesglas

Zoom

Du kan zoome med to fingre på skærmen eller med slideren.

Frys billedet

Hvis du trykker på den store runde knap fryser du billedet. Tryk på den igen for at annullere. Bruges til at undgå rystelser. Bemærk at funktionen ikke gemmer et billede i kamerarullen.

Lås fokus

Hvis du trykker et sted på skærmen eller på hængelåsen låser du kameraets fokus.

Tænd blitzen

Du kan tænde og slukke iPhones blitz efter behov.

Forskellige filtre

Du kan sætte forskellige filtre på billedet og øge kontrasten ved at trykke på filter-knappen, der er de tre overlappende cirkler. Her er der flere valgmuligheder som eksempelvis et blå-hvidt filter etc.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.