I det seneste udgave af iOS (version 9.2) har Apple introduceret en ny funktion til at overføre store filer med kaldet Mail Drop. Ideen er, som navnet også indikerer, at man skal bruge funktionen som et alternativ til overførsel af store filer via mail. Typisk kan man faktisk slet ikke overføre store filer via en mailserver, da mange mailservere har en maksimal tilladt størrelse på en mail på 10MB eller 20BM. Alt derudover afvises. Det er her Mail Drop kommer ind i billedet.

Med Mail Drop bliver filen i stedet uploadet til iCloud, hvor den ligger i 30 dage. Modtageren af mailen får så et link til filen, og kan selv hente den, fremfor at modtage filen direkte i indbakken.

For at bruge Mail Drop er der nogle krav til afsenderenheden. Det kræver at man er på iOS 9.2 eller senere. Derudover skal enheden være konfigureret med iCloud. Om det er en iPhone eller iPad spiller ingen rolle. Mail Drop virker med begge enheder, og iPod Touch også for den sags skyld.

Modtageren kan til gengæld være hvad som helst: iOS, OS X, Windows eller Android. Det spiller ingen rolle. Alle kan modtages filer via Mail Drop.

Sådan bruger Mail Drop i iOS

Det er uhyggeligt nemt at bruge Mail Drop, for det sker helt automatisk, hvis du vedhæfter en fil i en mail, og filen fylder mere end 20MB.

Når du forsøger at sende en mail med en vedhæftet fil større end 20MB, vil du blive spurgt om du vil benytte Mail Drop, eller om du vil sende den som almindelig vedhæftning. Her skal du selvfølgelig vælge Mail Drop.

Filen uploades nu til iCloud, og når du sender din mail, er der en link til filen, hvorfra modtageren af mailen kan hente filen. Den ligger tilgængelig for download i 30 dage, før den slettes. Som sagt behøver modtageren af filen ikke være på iOS eller OS X, ejheller have en bestemt enhed.

Bemærk at man maksimalt kan sende 5GB via Mail Drop, og at det afsendte ikke tæller med i ens iCloud-lagerplads.

Funktionen findes også til OS X, hvor den virker på stort set samme måde.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.