Er der problemer med iPhonen eller iPaden, er et af de bedste løsningsforslag at sætte enheden i den såkaldte DFU-mode og gendanne den i iTunes.

DFU er en forkortelse for "Device Firmware Update". Det er en tilstand, hvor enheden kan kommunikere med iTunes selvom styresystemet ikke er blevet indlæst. Det betyder at man med DFU-mode kan gendanne sin enhed uanset hvilken tilstand den er i. Det vil sige også selvom styresystemet eller softwaren er beskadiget etc. DFU-mode er nemlig indbygget i hardwaren. I praksis betyder det, at man stort set altid vil kunne gendanne iOS på sin iPhone eller iPad, hvis den sættes i DFU-mode. Kan man ikke det, tyder meget på at enheden har en hardwarefejl.

Sådan sætter du din iPhone eller iPad i DFU-mode

Det er relativt nemt at sætte sin iPhone eller iPad i DFU-mode, men det kræver lidt timing, så måske skal du prøvet et par gange før det lykkes. Læs hele vejledningen igennem inden du starter, så du er helt med på, hvad du skal gøre hvornår.

Bemærk at iPhone 7/8 og iPhone 7/8 Plus ikke har en fysisk hjem-knap. I stedet skal du benytte knappen til volumen-ned på venstre side af iPhonen i vejledningen herunder.

1. Forbind din iPhone til din computer med kabel og åbn iTunes.

2. Sluk enheden helt ved at holde tænd/sluk-knappen inde. Når "Skub for at slukke" dukker på på skærmen, fører du fingeren hen over. Vent på at iPhonen er slukket helt.

3. Tryk på tænd/sluk-knappen og hold den inde i 3 sekunder.

4. Mens du stadig holder tænd/sluk-knappen inde skal du også trykke på og holde hjem-knappen inde. På iPhone 7 skal du holde volumen-ned-knappen nede i stedet.

5. Hold begge knapper inde i 10 sekunder. Hvis du ser Apple-logoet har du holdt dem inde for længe og må starte forfra.

6. Slip tænd/sluk-knappen men bliv ved med at holde hjem-knappen inde i cirka 5 sekunder yderligere inden du slipper den også. Hvis du ser "Forbind til iTunes"-logoet har du slupet for sent, og må starte forfra.

7. Hvis skærmen forbliver helt sort, har du med succes fået din iPhone eller iPad i DFU-mode. I iTunes vil der stå at den har fundet en iPhone i recovery-mode.

Sådan får du din iPhone eller iPad du af DFU-mode

Har du brug for at få din enhed ud af DFU-mode, skal du holde tænd/sluk-knappen og hjem-knappen inde samtidig indtil Apple-logoet kommer frem på skærmen.

Scroll ned for at se kommentarer

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.