Har du købt en ny iPhone, skal dine data fra den gamle iPhone selvfølgelig over på den nye. Det er heldigvis meget nemt at få klaret. Resultatet er at alle dine data og alle dine indstillinger bliver overført. Samtidig får du taget en backup af det hele.

Nøglen til en succesfuld overførsel er en frisk sikkerhedskopi. Der findes to metoder. Enten kan du gøre det via computeren (med iTunes eller Finder) eller via iCloud. Vi tager dem en ad gangen. Tidigere brugte jeg selv iCloud-metoden, da det er nemmest fordi det ikke kræver en computer. Men nu er jeg gået over til at benytte metoden via computeren, da det går hurtigere og fordi jeg efterhånden har så meget data, at det ikke kan være i iCloud.

Bemærk at du kan godt overføre data fra en gammel version af iOS til en nyere version, men ikke den anden vej.

Sådan overfører du data fra din gamle iPhone til din nye via en computer

Til denne metode skal du bruge enten iTunes eller Finder på din computer. De to programmer fungerer på samme måde. Hvilket et af de to programmer du har, afhænger af hvilket styresystem du bruger.

Bemærk at kodeord og sundhedsdata kun overføres ved sikkerhedskopiering, hvis du sætter kodeord på din sikkerhedskopi.

Sådan gør du:

 1. Tilslut din gamle iPhone til computeren og åbn iTunes eller Finder.
 2. I iTunes skal du trykke på din iPhone i menuen øverst (lige under afspillerknapperne). I Finder skal du finde din iPhone i venstre side.
 3. Find knappen “Sikkerhedskopier nu” og tryk på den. Følg vejledningen.
 4. Når sikkerhedskopien er på plads, kobler du den gamle iPhone fra og den nye til.
 5. Hvis du ikke allerede har registreret den, så bliver du bedt om at gøre det nu. Du vil blive spurgt, om du vil sætte den op som en ny iPhone eller gendanne fra en sikkerhedskopi. Du skal vælge det sidste og vælge den sikkerhedskopi, du lige har lavet.
 6. Når gendannelsen er færdig, vil iPhonen automatisk genstarte. Når den dukker op igen i iTunes eller Finder, vil den begynde at synkronisere de apps, musik etc. som den gamle iPhone havde, over på den nye. Hvis ikke det sker automatisk, så tryk selv på synkroniserknappen.
 7. Efter en del ventetid - alt efter hvor meget indhold du havde på den gamle iPhone - er din nye iPhone klar til brug, med alt dit gamle indhold og indstillinger.

Sådan overfører du data fra din gamle iPhone til din nye via iCloud

 1. På din gamle iPhone skal du åbne Indstillinger.
 2. Tryk på dit navn øverst og herefter iCloud > iCloud Sikkerhedskopi.
 3. Slå sikkerhedskopiering til og vælg “Sikkerhedskopier nu” nederst, når du har bekræftet dit valg.
 4. Vent på at sikkerhedskopieringen bliver færdig.
 5. Find din nye iPhone frem.
 6. Under oprettelsen af den nye iPhone, skal du vælge at gendanne fra din iCloud-sikkerhedskopi. Herefter ville alle dine indstillinger og data fra den gamle iPhone bliver indlæst på den nye.

Under opsætningen af en ny iPhone kan du ved at holde den tæt på din gamle iPhone få automatiseret meget af processen. Men en succesfuld overførsel kræver under alle omstændigheder en frisk sikkerhedskopi, så den kan du lige så godt lave inden du går i gang.

Artiklen er ajourført i januar 2020.

Scroll ned for at se kommentarer

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.