Har du købt eller fået en ny iPhone, skal alt dit indhold, alle dine data og alle dine personlige indstillinger, der ligger på den gamle iPhone overføres til den nye. Det er heldigvis meget nemt at få klaret. Det tager kun et par minutter at komme i gang. Resultatet er at alle dine data og alle dine indstillinger bliver overført fra din gamle iPhone til din nye, så du ikke mister noget.

Der findes tre forskellige måder, som du kan overføre data på. Jeg beskriver dem alle nedenfor, men anbefaler den første metode. Den er nemlig klart den nemmeste måde at overdata mellem en gammel og en ny iPhone på. Apple kalder det "Hurtig start", og det er meget beskrivende for funktionen. Metoden kræver at begge enheder har iOS 12.4 eller nyere. Kun hvis du har en meget gammel iPhone, der det ikke tilfældet. Alle iPhone 5s og nyere kan få iOS 12.

Med Hurtig start kan du hurtigt indstille din nye iPhone ved hjælp af oplysningerne fra din gamle iPhone. Derefter kan du gendanne resten af dine data og dit indhold på din nye iPhone via direkte overførsel fra din gamle iPhone eller en sikkerhedskopi fra iCloud eller via din computer.

Sådan bruger du Hurtig start til at overføre data fra din gamle iPhone til din nye iPhone

Hurtig start optager begge iPhones i nogle minutter, så sørg for at vælge et tidspunkt, hvor du ikke skal bruge dem. Sørg for at holde begge iPhones tæt på hinanden under overførslen. Sørg også for at de begge er sluttet til strømforsyningen.

 1. Tænd din nye iPhone, og hold den tæt på din gamle iPhone. Nu vil der dukke et vindue op i bunden alf skærmen, hvor du kan se hvilket Apple ID du er logget ind med. Kontroller at det er det Apple-id, du vil bruge, og tryk på Fortsæt nederst. Dukker vinduer ikke op, så kontroller at Bluetooth er slået til og prøv igen.
 2. Vent indtil der dukker en animation op på din nye iPhone. Hold derefter din gamle iPhone hen over den nye enhed. Sørg for at centrere animationen i søgeren. Vent, indtil du får besked på at aflytte. Hvis kameraet på din gamle iPhone er gået i stykker, kan du trykke på Godkend manuelt og derefter følge vejledningen.
 3. Indtast adgangskoden til din gamle iPhone på din nye iPhone, når du bliver bedt om det.
 4. Følg vejledningen til indstilling af Face ID eller Touch ID på din nye iPhone.
 5. Indtast adgangskoden til dit Apple ID på din nye iPhone, når du bliver bedt om det.
 6. På din nye enhed kan du nu vælge om du vil overføre data fra din gamle iPhone eller om du vil gendanne apps, data og indstillinger fra din seneste iCloud-sikkerhedskopi. Du kan også trykke på Andre indstillinger for at gendanne fra en sikkerhedskopi på din computer.

Bemærk, at hvis du har et Apple Watch, bliver du også spurgt, om du vil overføre dataene og indstillingerne for dit Apple Watch.

Sådan overfører du data fra din gamle iPhone til din nye via iCloud

Start med at lave en sikkerhedskopi af din gamle iPhone og indlæs derefter denne sikkerhedskopi på din nye iPhone:

 1. Åbn appen Indstillinger på din gamle iPhone.
 2. Tryk på dit navn øverst og herefter iCloud > iCloud Sikkerhedskopi.
 3. Slå sikkerhedskopiering til og vælg “Sikkerhedskopier nu” nederst, når du har bekræftet dit valg.
 4. Vent på at sikkerhedskopieringen bliver færdig.
 5. Find din nye iPhone frem of følg vejledningen indtil du når til "Apps og data".
 6. Nu skal du vælge at gendanne fra den iCloud-sikkerhedskopi, du lige har lavet. Herefter vil alle dine indstillinger og data fra den gamle iPhone bliver indlæst på den nye.

Indlæsningen af sikkerhedskopien kan, alt efter hvor meget data du har på din iPhone, godt tage en times tid eller længere. Du kan godt bruge din iPhone samtidig, da indlæsningen sker i baggrunden.

Sådan overfører du data fra din gamle iPhone til din nye via en computer

Til denne metode skal du bruge enten iTunes eller Finder på din computer. De to programmer fungerer på samme måde. Hvilket et af de to programmer du har, afhænger af hvilket styresystem du bruger.

Bemærk at kodeord og sundhedsdata kun overføres ved sikkerhedskopiering, hvis du sætter kodeord på din sikkerhedskopi.

Sådan gør du:

 1. Tilslut din gamle iPhone til computeren og åbn iTunes eller Finder.
 2. I iTunes skal du trykke på din iPhone i menuen øverst (lige under afspillerknapperne). I Finder skal du finde din iPhone i venstre side.
 3. Find knappen “Sikkerhedskopier nu” og tryk på den. Følg vejledningen.
 4. Når sikkerhedskopien er på plads, kobler du den gamle iPhone fra og den nye til.
 5. Hvis du ikke allerede har registreret den, så bliver du bedt om at gøre det nu. Du vil blive spurgt, om du vil sætte den op som en ny iPhone eller gendanne fra en sikkerhedskopi. Du skal vælge det sidste og vælge den sikkerhedskopi, du lige har lavet.
 6. Når gendannelsen er færdig, vil iPhonen automatisk genstarte. Når den dukker op igen i iTunes eller Finder, vil den begynde at synkronisere de apps, musik etc. som den gamle iPhone havde, over på den nye. Hvis ikke det sker automatisk, så tryk selv på synkroniserknappen.
 7. Efter en del ventetid - alt efter hvor meget indhold du havde på den gamle iPhone - er din nye iPhone klar til brug, med alt dit gamle indhold og indstillinger.

Artiklen er ajourført i december 2020.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.