Hvis du opgraderer din Apple TV til en nyere enhed, ønsker du sikkert at dine apps og dine personlige indstillinger flytter med. Det er desværre ikke så nemt, som det burde være, da Apple ikke har indbygget en automatisk funktion til overførsel eller backup af data, som på de andre iOS-enheder. Men læs med her, så viser jeg dig, hvordan du nemmest gør det.

Det nemmeste er at benytte den funktion, Apple kalder "One Home Screen". Den er egentlig lavet med det formål, at sørge for at hvis man har flere Apple TV'er i huset, så ser de alle samme ens ud. Det kan vi udnytte til at flytte indholdet med. Helt præcist bliver apps og layoutet af hjemmeskærmen flyttet. De personlige indstillinger gør ikke. De skal indtastes manuelt.

Sådan gør du på den gamle Apple TV

Bemærk, at det kun virker på Apple TV 4 og nyere, det vil sige de Apple TV, der har adgang til App Store.

  1. På den gamle Apple TV, skal du gå ind i appen Indstillinger.
  2. Har vælger du Brugere og konti > iCloud.
  3. Tryk på din brugerprofil. Hvis ikke du er logget ind, så gør det.
  4. Slå "Samme hjemmeskærm" til.

Når "Samme hjemmeskærm" er slået til, vil den nye Apple TV, der er logget ind med samme Apple ID installere de apps du havde på den gamle Apple TV og arrangere dem på samme måde.

Sådan gør du på den nye Apple TV

Nu tilslutter du din nye Apple TV.

  1. Under opsætningen vil den spørge om du vil bruge en anden enhed til automatisk at overføre kodeord til Wi-Fi samt Apple ID-indstillinger. Gør det, da det er det nemmeste. Sørg for at din iPhone eller iPad er tæt på den nye Apple TV, så de genkender hinanden. Nogle gange skal man prøve sig lidt frem. Typisk er min erfaring dog, at det slet ikke virker. I så fald så indtast Apple ID og Wi-Fi-oplysningernmanuelt.
  2. Nu skal du gøre nøjagtigt det samme på den nye Apple TV, som du lige gjorde på den gamle. Det vil sige log ind med samme iCloud og slå "Samme hjemmeskærm" til.
  3. Nu begynder den nye Apple TV at hente de apps, som du havde installeret. Vent på at den er færdig.

Nu når vi desværre ikke længere. Kodeord og brugernavne til de enkelte apps og tjenester, skal således indtastes manuelt på den nye Apple TV. Har du personliggjort indstillinger som screensaver etc. skal disse også tilpasses manuelt på den nye Apple TV.

Nulstil den gamle Apple TV

Hvis ikker du beholder den gamle Apple TV for eksempelvis at bruge den i et andet rum, skal du huske at nulstille den inden du sælger eller giver den videre eller smider den ud. Hvis ikke du gør det, vil den nye ejer kunne få adgang til dine ting.

  1. Åbn Indstillinger > System > Nulstil.
  2. Vælg "Nulstil".

Når nulstillingen er færdig, kan du slukke for enheden og pille den ned.

Scroll ned for at se kommentarer