Hvis du deler filer mellem dine egne enheder eller med andre folk, kender du sikkert til og bruger sikkert også selv zip-formatet. Zip-formatet bruges til at komprimere filer med. Det er en tabsfri komprimering, så eksempelvis dokumenter fylder mindre uden at noget går tabt. Derfor zip'er man en eller flere filer inden man sender dem afsted, hvorefter modtageren unzip'er dem tilbage til originalen. Ganske smart og vel nærmest også en form for standard, selvom bruge er aftaget i takt med hurtigere netforbindelser.

Der findes flere forskellige måder at zip'e en fil på. Teknologien er åben, så enhver kn bygge den ind i apps. Nogle af de mest brugte apps er winZip, The Unarchiver etc.

Faktisk er det muligt at zip'e en fil direkte på iPhonen uden brug af særlige apps. Se herunder, hvordan du gør det.

Sådan laver du en zip-fil direkte på iPhonen og iPaden

  1. Åbn Arkiver-appen på din iPhone eller iPad.
  2. Find den fil eller de filer du vil lave om til et zip-arkiv. Det kan være en lokal fil eller en i iCloud.
  3. Tryk på filen og hold fingeren nede indtil menuen kommer frem (se billedet øverst).
  4. Vælg "Komprimer".

Vent indtil processen er færdig. Herefter vil den zip'ede fil ligge i samme mappe som den originale fil. Nu kan du dele den med andre, uploade den eller hvad du nu vil.

Hvis du vil unzip'e fil, sker der på samme måde, ved at trykke og holde fingeren nede på det pågældende zip-arkiv.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.