Apples nye Macs med M1-chip benytter samme processorarkitektur som Apples iPhones og iPads, og det betyder at du kan installere iPhone-apps og iPad-apps på din Mac. Eller sagt på en anden måder kan du installere iOS-app i macOS. Eneste krav er, at du har en Mac med M1-chip.

Bemærk at ikke alle apps er optimeret til macOS. Så selvom du kan installere dem, er det ikke sikkert at brugergrænsefladen og interaktionen egner sig til Mac'ens styring med mus eller pegefelt.

Sådan installerer du iPhone og iPad-apps på din Mac

Det er meget nemt at installere iOS-apps i macOS. Faktisk lige ud af landevejen.

  1. Åbn Mac App Store på din Mac.
  2. Brug søgefunktionen i venstre side til at finde apps med.
  3. Skift visning fra Mac-apps til iPhone- og iPad-apps øverst.
  4. Køb eller hent de apps, du ønsker.
  5. Nu kan du åbne de hentede apps via Launchpad eller Program-mappen i Finder eller hvordan du nu plejer at åbne apps.

Hvis du vil installere de samme apps, som du allerede har på din iPhone, kan du i Mac App Store klikke på din profil i nederste venstre hjørne. Her finder du en oversigt.

Bemærk, at udviklere kan vælge at deres iOS-apps ikke skal være tilgængelige på macOS. Det har eksempelvis Netflix valgt. Det handler som sædvanlig om pengeog kontrol og mindre om hvad brugerne ønsker. Heldigvis findes der en udvej.

Bonus-tip: Sådan installerer du iOS-apps du ikke kan finde i App Store

Tricket til at installere iOS-apps som udviklerne ikke har lagt i Mac App Store er at få fat i den originale .ipa-fil. ipa er det filformat Apple benytter til iOS-apps. Din Mac kan køre alle ipa-filer uanset om de kommer fra App Store eller ej.

Der er forskellige måder du kan få fat i ipa-filerne på. Det nemmeste er måske at downloade dem via iTunes 12.6.5 på en Window-PC og kopiere eller overføre dem til din Mac. Du kan også bruge backup-apps som iMazing etc.. Jeg vil ikke her gå ind i detaljerne (i denne omgang), da det er lidt mere besværligt. Men har du mod på selvet gå i gang, kan det altså godt lade sig gøre.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.