Safaris funktion til automatisk at udfylde personlige informationer på hjemmesider sparer en masse tid hver gang man skal udfylde navn, adresse og email-oplysninger. Handler du meget på nettet bør du bruge denne funktion til også at udfylde dine kreditkortoplysninger automatisk. Det sparer en masse tid med at indtaste kortnummer manuelt hver eneste gang. Det gode er, at det virker på tværs af hjemmesider og enheder, da oplysninger ligger i iCloud-nøgleringen.

Sådan gemmer du kreditkortoplysninger i Safari

Inden du starter så sørg for at din iPhone eller iPad er opdateret med seneste udgave af iOS. Det skal minimum være iOS 12, da funktionen ikke findes i tidligere udgaver.

  1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Scroll ned i listen og tryk på "Safari".
  3. Tryk på "Autoudfyld".
  4. Slå "Kreditkort" til.
  5. Tryk på "Gemte kreditkort". Bekræft med Face ID, Touch ID eller adgangskode for at få adgang.
  6. Tryk på "Tilføj kreditkort".
  7. Nu har du to muligheder. Du kan indtaste kortinformationerne manuelt eller du kan bruge kameraet. Kameraløsningen er smart, men min erfaring er, at det ofte er hurtigere bare at indtaste dem manuelt.
  8. Tryk på "OK" øverst når du er færdig for at gemme oplysningerne.

Mere er der faktisk ikke i det. Du har mulighed for at gemme flere kort, så tilføj gerne flere kort, hvis du har behov for det.

Næste gang du skal bruge dit kreditkort i Safari og bliver bedt om at indtaste kortoplysninger som kortnummer og udløbsdato, kan du bede om at få dem udfyldt automatisk. Du skal godkende udfyldelsen med kodeord eller Face ID / Touch ID. Det eneste du skal udfylde manuelt hver gang, som en sikkerhed, er de tre sikkerhedscifre fra bagsiden af kortet.

Hvis du bruger iCloud Nøglering vil informationerne blive delt med dine andre enheder, hvor du bruger samme Apple ID.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.