Med frigivelsen af iOS 13 er det blevet muligt at få adgang til filerne på en SMB-server direkte fra Arkiver-appen fra sin iPhone eller iPad. Når først du har forbindelse kan du åbne, flytte og gemme filer på SMB-serveren.

SMB er en forkortelse for Server Message Block, som er en netværksprotokol der skal give adgang til delte filer, printere etc. mellem de tilkoblede computere i et netværk. Man kan således sætte en filserver op tildeling af dens indhold via SMB. Det er meget brugt på arbejdspladser og mange bruger det også i hjemmet til lokal deling af film.

Vil du have adgang til en SMB-server via din iPhone eller iPad, så følg vejledningen herunder. Sørg for at dine enheder er opdateret til iOS13 eller iPadOS 13 inden du starter.

Sådan gør du

  1. Åbn Arkiver appen på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på "Gennemse" nederst (eller i sidebaren på iPad).
  3. Tryk på de tre prikker øverst til højre.
  4. Tryk på "Opret forbindelse til server" i den menu, der kommer frem.
  5. Nu skal du skrive adressen på den server, du ønsker at forbinde til.
  6. Tryk på "Opret forbindelse", når du har skrevet adressen.
  7. Nu skal du muligvis skrive brugernavn og kodeord, hvis serveren er beskyttet med adgangskontrol.

Det var det hele. Du har nu forbindelse til SMB-serveren. Den vil fremgå under "Fælles" i "Gennemse" sammen med de andre placeringer, du har adgang til. Du vil også kunne få adgang til SMB-serveren i andre apps der benytter Arkiver-appen til filadgang.

Bemærk, at du kun skal tilføje adgang til serveren den første gang. Fremover huskes placeringen af Arkiver-appen.

Et bonus tip er, at du kan sætte din computer op som SMB-server. På den måde får du adgang til alle filerne på din computer fra din iPhone. På Mac gør du det via Arkivdeling i Systemindstillinger.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.