Når du tager billeder med kameraet i din iPhone, bliver der samtidig helt automatisk tilknyttet lokationsdata eller geodata, det vil sige din position. Det betyder, at du efterfølgende kan se præcist hvor billedet er taget. Dette er ganske smart og yderst brugbart i sociale apps eller til at finde og sortere billeder med. Men omvendt går det jo lidt ud over privatlivet, når alle disse private flyder rundt. Der er mange situationer, hvor det ike vedkommer nogle, hvor du har taget dine billeder.

Er dine billeder udelukkende noget du selv bruger og har du dem bare liggende på din iPhone eller din computer, er det næppe det helt store problem. Men når du deler billeder med andre, bruger dem i opgaver, rapporter eller arbejdsøjemed eller lægger dem op på hjemmesider, så er det ikke altid smart at lokationsdata følger med.

Heldigvis er det ret nemt at sørge for at lokationsdata ikke følger med og deles, når du deler et billede med andre fra din iPhone eller iPad. Bare læs med her og se hvordan du gør. Bemærk at det kræver iOS 13 eller nyere.

Sådan fjerner du lokationsdata fra billeder inden du deler dem fra iPhonen

Trin 1

Find det billede eller de billeder du vil dele i Fotos-appen. Tryk på "Vælg" øverst og marker de billeder, du vil dele. Tryk herefter på delings-ikonet nederst til venstre.

Trin 2

Tryk på "Indstillinger" øverst. Bemærk at der før Indstillinger står stedet, hvor billedet er taget. Det er det, vi skal have fjernet.

Trin 3

Slå "Lokalitet" fra og tryk herefter på "OK". Nu kan du se øverst, at der står "Ingen lokalitet", hvor der før stod stednavnet.

Når du nu vælger at dele billedet, uanset om det så sker via AirDrop, Beskeder, Instagram eller hvordan du ønsker at dele det, er lokationsdata fjernet. Ingen der får billedet vil længere kunne se, hvor det er taget.

Bonus tip

Du kan også slå funktionen med at billeder lagrer lokationen helt fra. Det gør du i Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester og slå Kamera fra.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.