Skal familien på bilferie eller kører du ofte langt, går tiden med garanti hurtigere, hvis du har trådløst internet i bilen til børnene eller andre tålmodige passagerer. Nogle nyere biler er født med Wi-Fi, og man kan også købe særlige gadgets designet specielt med det formål at levere Wi-Fi i bilen. Der er ikke noget i vejen med at gå den vej, men det kan gøres billigere og enklere. Hvis bare du har en gammel iPhone, du ikke længere bruger.

Man kan indvende at smartphones jo allerede har hver deres trådløse internet via telefonforbindelsen, men i stedet for at alle bruger hver deres forbindelse, kan man med et delt Wi-Fi-spot nøjes med en enkelt dataforbindelse. Det er særligt brugbart på udlandsturen og samtidig kan andre enheder uden simkort også være med.

Se her hvordan.

Sådan får du trådløst internet i bilen

Tricket er at bruge en gammel iPhone, som du måske alligevel har liggende, og sætte den til at fungere som Wi-Fi-spot. Inden du starter skal du også have - eller oprette - et abonnement med en mængde data, der passer til familiens behov.

  1. Start med at nulstille den gamle iPhone til fabriksindstillingerne. Den skal udelukkende bruges som Wi-Fi-spot, så der er ingen grund til at den er fyldt med personlige data. Du nulstiller via Indstillinger > Generelt > Nulstil.
  2. Når telefonen igen er klar, så slet alle de indbyggede apps du kan. Igen ud fra devisen om at iPhonen alene skal bruges til at levere internet med. Der er nemlig ingen grund til, at en eller anden app ligger og bruger data i baggrunden.
  3. iPhonen skal nu tilsluttes i bilen, så der permanent er strøm på den. Du skal bruge et ladekabel og muligvis en adapter, hvis ikke bilen har USB-stik. På batteri alene holder en gammel iPhone ikke længe på en opladning, så derfor den permanente tilslutning. Find også en god plads i bilen at placere iPhonen.
  4. Nu skal hotspot-funktionaliteten sættes op. Gå ind i Indstillinger > Internetdeling og slå det til. Skriv den kode, du vil have der skal bruges ved login. Slå "Andre må deltage" til hvis muligheder er der.

Nu er alt sådan set sat op, som det skal være. Når du, dine børn eller andre vil på nettet i bilen, så kobler i simpelthen bare på det Wi-Fi-netværk, som den gamle telefon leverer. Herefter kører al data over det tilknyttede abonnement.

Nemmere kan det næsten ikke være. Tricket kan selvfølgelig også bruges i båden, i sommerhuset etc. Dog er rækkevidden ikke så stor som på et rigtigt Wi-Fi-spot. Men det er rigeligt stort til en bil i hvert fald.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.