Selvom Danske Banks Mobile Pay-løsning efterhånden er ved at være standard for mobilbetalinger Danmark, er der nok flere der alligevel venter spændt på at Apple lancerer Apple Pay i Danmark. Blandt andet fordi man derved kan betale nemt og bekvemt med sit Apple Watch, og fordi Apple Pay understøtter de almindelige kreditkortterminaler, hvor Mobile Pay kun kan anvendes i Danske Banks egne terminaler.

Tjeneste tilbyder Apple Pay til alle - også danskere

Faktisk behøver du ikke vente længere. En ny tjeneste gør det nemlig muligt at anvende Apple Pay i Danmark. Tricket er at bruge et Mastercard udstedt i et af de lande, hvor Apple Pay er udrullet. Det lyder besværligt, men den engelske betalingstjeneste boon har sat det i system, så det kan klares hjemme fra sofaen. Endda uden at det koster dig en krone.

Firmaet Wirecard udsteder virtuelle Mastercards til alle, der henter deres app i den engelske App Store. Man får altså et engelsk Mastercard, som man kan lægge ind i Wallet-appen på sin danske iPhone og dermed bruge i Danmark.

I princippet foregår betalingen som med et kontaktløs Dankort, det vil sige ved at man holder Apple Watch hen til terminalen. Inden man gør det, skal man dog lige trykke to gange på siden af uret.

Betalingen trækkes herefter på ens virtuelle Mastercard hos boon. Når det er løbet tør for penge, tanker man det op fra sit almindelige danske kreditkort, hvorefter det er klart igen.

Det er gratis at komme i gang

Det er gratis at tilmelde sig boon og man får endda 5 pund i velkomstgave ( I skrivende stund), men man skal være opmærksom på at de skal have et gebyr for hver overførsel - og at det hurtigt løber op. Det er dog en glimrende måde lige at få testet Apple Pay på, mens vi venter på at Apple og de danske banker selv er klar.

Bemærk at for at kunne aktivere Apple Pay, skal din iPhone være sat op til engelsk område. Det klarer du via Indstillinger > Generelt > Sprog & Område > Område. For at kunne hente apps i den engelske App Store, skal du oprettet et engelsk Apple ID. Det kræver altså lidt krumspring at komme igang med at bruge Apple Pay i Danmark.

Læs mere hos boon. Soundvenue har desuden dokumenteret processen i detaljer.

Opdatering, marts 2017: Muligheden for at bruge boon i Danmark er ophørt. Det er ikke længere muligt at overføre penge til kortet fra Danmark.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.