I iOS 11 er en af de store nyheder at iPaden har fået et nyt tastatur med det Apple kalder tastsvirp. På engelsk hedder det lidt mere mundret Key Flicks.

Det går helt enkelt ud på at man ved at svirpe på tastaturets taster kan skrive andre tegn end dem der kommer frem, når man bare trykker almindeligt på tasterne. Det gør det super hurtigt at skrive eksempelvis tal fordi man slipper for at trykke på tegnskifteren til tal. I stedet svirper man på de rigtige taster. Man skal ikke selv gå og huske på hvilke taster der giver hvilke tegn. Heldigvis er der angivet på de enkelte taster hvilket tegn der kommer frem, når man svirper. Se billedet øverst.

Bemærk at du skal have iOS 11 på din iPad for at bruge tastsvirp og at det ikke kan bruges på den store 12,9 tommers iPad Pro.

Sådan bruger du iPadens nye tastatur med tastsvirp

Først og fremmest skal du sikre dig at tastsvirp er slået til. Det burde det være som standard, men ellers så gå ind i Indstillinger > Generelt > Tastaturer og slå det til. Synes du funktionen er irriterende, kan du selvfølgelig også slå den fra her.

1. Åbn nu den app du skal skrive i. Det kunne være Mail eller Noter.

2. Skriv helt som normalt ved at trykke på tasterne.

3. Når du ønsker at skrive et af de tegn der angives med en svag grå farve på tasterne skal du trykke på tasten og føre fingeren ned inden du slipper. Når du gør det vil tegnet på tastaturet skifte og det pågældende tegn vil blive indsat i teksten.

Så nemt er det.

Herunder kan du se et billede af hvordan det ser ud, mår jeg skriver et &-tegn ved at svirpe på F-tasten.