Af en eller anden grund kan man ikke få en rigtig webbrowser til Apple TV. Hverken Apples egen Safari eller en browser fra tredjepart. Principielt burde der ikke være nogle problemer, da tvOS jo bare er en er speciel udgave af iOS tilpasset store skærme. Men Apple tillader det altså ikke. Formodentligt fordi navigeringen ville være alt andet end smooth.

Der findes dog nogle måder så du alligevel kan browse nettet via Apple TV. Der er ingen af metoderne der er decideret gode men i en snæver vending er det bedre end ingenting.

Brug AirPlay

Den nemmeste og mest oplagte mulighed for at browse nettet på Apple TV er at benytte AirPlay. Det fungerer ret godt, hvis du ønsker at dele dit netoplevelse med andre i stuen eller ønsker at at en video i stort format. Til gengæld er navigeringen lidt bøvlet, da du skal kigge på din enheds skærm og derfor i princippet ligesågodt bare kan bruge den uden Apple TV.

Bruger du en iPhone eller iPad skal du åbne kontrolcenter og trykke på "Dubler skærm"-ikonet. Her kan du vælge din Apple TV. Er det første gang du gør det, skal du bekræfte via en kode på skærmen. Nu kan du åbne Safari og gå i gang.

Bruger du Mac skal du trykke på AirPlay-ikonet i toppen. Det forestille en firkant og en trekant. Vælg Apple TV og åbn Safari.

Brug en app

Appen AirBrowser bruger også AirPlay, men er designet så iPhonen alene fungerer som controller, mens indholdet vises på Apple TV som om det var en computer. Desuden viser AirBowser hjemmesider i desktopformat. Det fungerer lidt bedre end bare at benytte AirPlay som nævnt ovenfor. Det virker dog ikke 100%. Nogle ting, som eksempelvis Flash-videoer, kan ikke ses via denne metode.

Du kan købe AirBrowser i App Store på iPhonen for 45 kr (link).

Brug Xcode

Denne sidste metode er den der kommer tættest på en rigtig browser-oplevlese på Apple TV. Dette fordi det er en rigtig browser udviklet til Apple TV. Men hvordan kan det lade sig gøre, når jeg indledningsvis skrev at der ikke findes browsere til Apple TV? Det kan det fordi der ingen teknisk begrundelse er. Man kan således sagtens udvikle browsere til Apple TV - Apple vil bare ikke godkende dem og tilladfe dem i App Store. Løsningen er derfor at kode en browser selv og via Apples udviklerværktøj (Xcode) lægge den ind på Apple TV. Eller endnu nemmere: Hente den browser andre allerede har udviklet.

Helt nemt er det dog ikke - og for de fleste er det nok ikke besværet værd.

Du skal først og fremmest have en udviklerkonto hos Apple, hvilket er gratis til dette formål. Dernæst skal du hente programmet Xcode. Når det er på plads skal du hente kildekoden til tvOSBrowser (link). Her skal du ændre nogle småting og kan herefter installere browseren på din Apple TV. Det nemmeste er at læse vejledningen samme sted som du henter kildekoden.

Scroll ned for at se kommentarer