En af de nye ting i iOS 9 er "billede i billede"-funktionen. Med denne funktion kan man have et lille åbent video-vindue liggende oven på den app man er i gang med. Det betyder at man eksempelvis kan have et video kørende, mens man skriver mails eller tager noter. Funktionen virker ved alle videoer og i FaceTime.

Sådan bruger du "billede i billede"-funktionen på iPaden

Først og fremmest skal du selvfølgelig se en video. Det kunne eksempelvis være på DR's hjemmeside i Safari. Når videoen spiller skal du trykke på den, og kigge efter et ikon der forestiller en stor hvid firkant med en lille pil, der peger på en mindre sort firkant. Ikonet viser, at den pågældende video kan afspilles som billede i billede.

Når du trykker på ikonet, bliver videoen minimeret og lægger sig som et lille vindue oven på resten af skærmen. Herefter kan du gøre hvad du vil. Åbne andre apps, vælge en anden fane i Safari eller gå til hjem-skærmen.

Hvis du trykker på videoen i gen, vil du se tre muligheder. Du kan sætte den på pause. Du kan slukke den eller du kan gøre den stor igen, ved at trykke på ikonet, hvor pilen nu har ændret retning.

Du kan også trække videoen rundt på skærmen som du vil, så den ikke ligger over noget vigtigt. Du kan også slide videoen ud i kanten af skærmen, hvis du vil udnytte hele skærmen til noget andet, og selvfølgelig trække den ind igen. Videoen fortsætter med at spille hele tiden.

Det er desværre ikke alle videoer, der understøtter det, da app-udviklere selv skal indbygge understøttelse. Apps som Safari, iTunes, FaceTime etc. gør dog.

Billede i billede er tilgængelige på iPad Pro, iPad Air og nyere modeller og iPad mini 2 og nyere modeller.

Scroll ned for at se kommentarer