Hvis du har en stor iPad Pro ved du, at det tager rigtig lang tid at oplade den. Det tager omkring 5 timer at lade den helt op fra 0% til 100%, hvis ikke man bruger den samtidig. Meget længere tid, hvis man bruger den under opladningen.

Sådan behøver det dog ikke være. Den store iPad Pro har nemlig indbygget mulighed for hurtigladning. Med det rette udstyr kan du halvere opladetiden, der således kommer ned på omkring 2,5 timer for en fuld opladning. Det er en meget markant forskel. Bruger du din iPad Pro meget på farten, er det formodentlig vigtigt, at den altid har så meget strøm på som overhovedet muligt, og at ladetiden er så kort som mulig, så du er sikker på at ikke pludselig løber tør for strøm. Her kommer hurtigladning af iPaden ind i billedet.

Det er i virkeligheden ikke så svært eller mystisk. Faktisk er tippet stort set identisk med, hvordan jeg tidligere har beskrevet, at man kan hurtiglade sin iPhone ved hjælp af en iPad-oplader. Det handler nemlig om at bruge en oplader, der kan levere mere effekt end den der følger med enheden, når man køber den.

I tilfældet iPad Pro kan den medfølgende oplader maksimalt levere 12W. Bruger man den tager en fuld opladning som nævnt omkring fem timer. Men Apple har faktisk en oplader med endnu større effekt i sortimentet - og iPad Pro'en er konstrueret til at udnytte dette.

Benyt Apples 30W-oplader

Tricket er at benytte Apples 30W-oplader, der eksempelvis følger med Apples 12 tommer MacBook, men også kan købes separat. Da det er en USB-C-oplader, skal du samtidig have et kabel med Lightning-stik i den ene ende og et USB-C-stik i stedet for det almindelige USB-stik i den anden ende. Når du har de to ting er det bare at gå i gang med at hurtiglade din iPad Pro.

Så stor er forskellen på 12W og 30W

Min test viser, at du med en 30W-oplader kan lade iPad Pro op fra 0-80% på 1,5 timer og fra 0-100% på 2,5 timer. Med den medfølgende 12W-oplader tager 0-80% 3,5 timer og 0-100% 5 timer. Hvis du bruger iPaden mens du oplader er forskellen endnu større. 30W-opladre har nemlig så stort et overskud, at den kan oplade din iPad for fuld tryk selvom du bruger strøm samtidig. Det kan 12W-opladeren ikke, så her vil brug af iPaden i mens du lader op forøge tiden væsentligt.

Forskellen mellem de to opladere er så markant, at jeg ikke vil tøve med at anbefale alle med en stor iPad Pro, at anskaffe sig udstyret med det samme. Det er ikke bare små forskelle, men mere end en halvering af ladetiden, der er tale om. Man kan indvende, at Apple burde inkludere den store oplader sammen med iPad Pro, istedet for den lille, når nu det har så stor en betydning, og faktisk giver en mere pro oplevelse. Men indtil det sker, kan du købe det nødvendige hos Apple.

iPaden tager ikke skade

iPaden tager ikke skade af at blive opladet med en oplader, der har en højere effekt. En enhed aldrig få mere strøm, end den er designet til at trække. Apple oplyser også selv, at den store iPad Pro kan oplades med 30W-opladeren, og det kan man jo ligeså godt udnytte til en dobbelt så hurtig opladning.

Apple USB-C-strømforsyning på 30W, 429 kr (link til Apple Store):