Hvis du har flere Apple-enheder i din husstand, kan du med fordel gemme delt indhold i en fælles buffer. Denne buffer ligger lokalt på din ene Mac, og gør at dine andre enheder slipper for at hente det samme indhold fra Apples servere flere gange. I stedet indlæser de andre enheder indholdet fra den lokale buffer.

Indlæsning af indhold i buffer bruger mindre båndbredde og gør installering på andre enheder hurtigere ved at hente softwareopdateringer, apps og programmer samt andet indhold på en lokal Mac.

Sådan fungerer det

Et eksempel kunne være data gemt i iCloud. Lad os sige, at du overfører en stor video fra din ene Mac til iCloud. Denne video bliver efterfølgende synkroniseret til dine andre enheder med samme iCloud ID.

Normalt foregår det ved at hver enkelt enhed kontakter Apples iCloud-server og hver især downloader videoen til den pågældende enhed. Har du 10 Apple-enheder, vil den samme ene video altså blive downloadet 10 gange fra Apples servere. Det tager tid og bruger båndbredde. Med en fælles buffer på din Mac, vil de 10 andre enheder i stedet hente videoen direkte i bufferen i stedet for på Apples server. Det er markant hurtigere og sparer masser af båndbredde og data.

Et andet eksempel er opdateringer til macOS eller iOS. Normalt henter hver enkelt enhed opdateringen hos Apple. Med en fælles buffer, bliver hver opdatertingen hentet én gang og efterfølgende får ens andre enheder opdateringen fra bufferen.

Det er voldsomt smart. Og det bedste af det hele er, at når først du har slået det til på din ene Mac, hvilket er nemt, så kører det bare uden at du skal foretage dig yderligere. Når indholdet er gemt på din Mac, hvor du har slået funktionen til, så leder dine andre enheder automatisk efter indholdet her inden du prøver på Apples server.

Sådan slår du indlæsning af indhold i buffer til på din Mac

  1. Åbn appen Systemindstillinger.
  2. I oversigten skal du finde "Deling" og trykke på ikonet.
  3. I venstre side, skal du helt nederst markere ud for "Indlæsning i buffer". Når du gør det, vil din computer arbejde lidt inden den er klar.

Så nemt er det. Nu kan du glemme alt om det igen (men husk lige af dele tippet med dine venner først).

Som standard indlæses alt fælles indhold og iCloud-data i bufferen, men du kan begrænse det til en af de to ting, hvis du vil. Du kan også trykke på knappen "Indstillinger" og sætte en grænse på, hvor meget plads bufferen må bruge.

Et par bonustips til at få det bedste ud af funktionaliteten:

Har du flere Macs, så vælg den der typisk er mest tændt, og den der oftest er i hjemmet. En MacBook der ligger i en taske eller befinder sig ude i byen halvdelen af dagen, fungerer ikke som buffer for ens andre enheder, før den kommer hjem og bliver tændt.

En grænse på 25GB er typisk alt rigeligt, så start gerne her, hvis du er i bekneb for plads. Men har du et stort iCloud-abonnement, og rigeligt plads på din Mac, så lad bare bufferen være uden begrænsning.

Hvis du holdet alt-tasten nede, når du trykker på Indstillinger-knappen, får du adgang til de avancerede indstillinger med lidt flere muligheder.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.