Apples HomeKit er en genial ting, der forbinder alle dine smarte ting i hjemmet, så du kan styre dem fra din iPhonen, automatisere en masse ting samt udnytte fordelene ved at de forskellige enheder taler sammen. For at få det bedste ud af HomeKit skal du have en hub - et samlingspunkt - der forbinder med dine enheder uanset om du er hjemme med din iPhone eller ej. Det øger mulighederne markant. For eksempel kan du styre dit hjem, selv når du er ude.

Nogle HomeKit-produkter kommer med deres egen hub, og det kan der være gode grund til, men det nemmeste er at bruge en af de Apple-enheder, du måske allerede har.

Se her hvordan du nemt indstiller en hub til HomeKit.

Indstil Apple TV som hub for hjemmet

Har du en Apple TV - eller en HomePod - kan den fungere som HomeKit-hub. Det bedste af det hele er, at du slet ikke skal gøre noget. Apple TV er automatisk indstillet til at fungere som hub for hjemmet. Du skal blot sørge for at være logge ind med din iCloud-konto med det Apple-ID, du brugte til at indstille dit HomeKit-tilbehør i appen Hjem.

Indstil en iPad som hub for hjemmet

Har du iPad kan den også bruges som hub - men selvfølgelig kun, hvis den er i hjemmet. Tager du den med ud, mister den kontakten til enhederne i hjemmet. Derfor anbefales det også, at bruge Apple TV, der jo typisk ikke flyttes væk.

Inden du starter, skal du sikre dig, at du er logget ind på iCloud med det Apple-id, du brugte til at indstille dit HomeKit-tilbehør i appen Hjem.

  1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Vælg Hjem, og aktiver Brug denne iPad som hub.

Som sagt skal iPaden blive i hjemmet, hvis den skal fungere som hub. Den skal selvfølgelig også være tændt og samtidig være tilsluttet hjemmets Wi-Fi-netværk.

Hvis du har problemer

Hvis din hub for hjemmet ikke fungerer som forventet, skyldes det sikkert, at du ikke er logget ind med det rigtige Apple-ID. Af andre fejlkilder er at du ikke er på hjemmets Wi-Fi. Sørg også for at din Apple TV eller iPad er opdateret.