Viste du at iPhonen har et kort der viser dig hvor du har været og hvornår du har været der? Du kan endda se hvornår du er ankommet til en lokalitet og hvornår du har forladt den igen. iPhonen holder nemlig øje med hvor du er og bruger disse data til at forbedre forskellige tjenester såsom søgninger i kort eller i Fotos. Ideen er at de steder man ofte er, skal have lidt mere opmærksomhed end steder man bare kommer tilfældigt forbi en enkelt gang.

Det hele foregår anonymt og ingen af de registrerede data forlader iPhonen, hvor de ligger krypteret og beskyttet af kodeord. De indsamlede data bruges alene på den iPhone hvor de indsamles. I bedste Apple-stil er der fuld åbenhed og du dog se hvilke lokalitetsdata iPhonen har lagret, hvilket i nogle situationer kan være ganske brugbart.

Nedenfor kan du se hvordan du åbner det kort, der viser dig hvor du har været - og altså hvilke lokalitetsdata iPhonen har gemt om din færden. Hvis du vil, kan du slå funktionen fra, men det vil jeg ikke anbefale. Smartenheder er smarte af den grund at de lagrer og bearbejder en masse data om os. Men så længe disse data ikke sendes til nogle og er krypteret med vores fingeraftryk, er det ikke noget man skal være bekymret over. Lokalitetsdata er ligeså godt benyttet som ens beskeder, mails etc. Dekan til gengæld være en ide i at slette visse lokaliteter, hvis iPhonen fejlagtigt vurderer at de er væsentlige for dig, men ikke er det.

Sådan finder du de lokalitetsdata iPhonen har gemt om din færden

Trin 1.

Åbn Indstillinger

Trin 2

Tryk på "Anonymitet".

Trin 3

Tryk på "Lokalitetstjenester".

Trin 4

Scroll ned og tryk på "Systemtjenester".

Trin 5

Scroll ned og tryk på "Væsentlige lokaliteter". Bekræft med adgangskode, Touch ID eller Face ID.

Trin 6

Nu kan du se en liste over steder du har været, hvor mange gange du har været der og hvornår du har været der. Tryk på et sted for at se det på kortet.

Trin 7

Nu får du vist et kort med de besøgte lokaliteter. Under kortet er der en liste med yderligere detaljer. Dem kan du også trykke på.

Trin 8

Her er det blevet endnu mere detaljeret. Du kan se præcis hvor du har været, i hvilken periode samt hvordan du er kommet dertil.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.