Kodeord til hotspots er ikke altid lige nemme at huske. Men heldigvis har iPhonen en smart funktion, så man kun skal indtaste kodeordet til et Wi-Fi-netværk første gang man logger på. Kodeordet bliver herefter gemt i systemet og fremover kan man bare logge på det pågældende netværk igen og igen.

Men hvad gør man så, hvis man vil logge på det samme netværk fra en af sine andre enheder? Så skal kodeordet indtastes igen - og det kan være svært hvis man har glemt det. For der er jo ingen grund til at gå og huske på kodeord som systemet selv husker for en. Nogle gange kan det måske også ligge flere år tilbage, siden man loggede på første gang. Apple har heldigvis lanceret en ny funktion, så man nemt kan dele Wi-Fi-kodeord blandt iOS-enheder og Macs, men det er bare ikke altid det virker. Nogle gange skal man kende kodeordet, og det er ikke så nemt som man skulle tro.

Umiddelbart ville man forvente at kodeordet lå sammen med de andre kodeord som iPhonen gemmer, det vil sige kodeord fra Safari eller andre apps. De findes i Indstillinger. Sådan er det bare ikke. Lige præcis Wi-Fi-kodeord er gemt et andet sted, og de kan ikke tilgås via iPhonen.

Sådan finder du dine gemte Wi-Fi-kodeord

Tricket er at bruge sin Mac. Her er fremgangsmåden:

  • Forbind iPhonen til din Mac med kabel og synkroniser i Finder. Dette overfører oplysningerne på din iPhone til din Mac. Også de Wi-Fi-kodeord, der ligger på iPhonen.
  • Åbn appen "Hovednøglering" på din Mac. Det er her Mac'en gemmer alle kodeord
  • I søgefeltet øverst til højre søger du nu på netværkets navn.
  • Når netværket dukke frem i listen, dobbeltklikker du på det.
  • Tryk på "Vis adgangskode".
  • Nu skal du skrive din Macs kodeord. Altså ikke netværkets, men det kodeord du bruger til at logge på din Mac.
  • Nu bliver netværkets kodeord vist.
CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.