Fotostream er en genial funktion, der synkroniserer billeder fra ens iOS-enhed til alle ens andre Apple-enheder. Det sker helt automatisk via nettet, uden at man skal gøre noget som helst, når først man har slået det til. På Mac bliver billederne lagt ind i iPhoto. Det er sikkert der de fleste i forvejen har deres billeder, så det er fint nok, og iPhoto er da også en ganske godt program. iPhoto er dog ikke verdens hurtigste at bruge, så skal man bare lige hurtigt se de seneste billeder, er det lidt tungt.

Det findes der heldigvis råd for. For via lidt ninjatricks, kan man gøre det meget nemmere at få adgang til billederne i ens fotostream uden om iPhoto. Tricket går ud på at lave en smart mappe i Finder.

Vær opmærksom på, at tricket kun virker på ældre udgaver af OS X, nemlig Mountin Lion eller ældre.

Sådan gør du

1. Åbn Finder

2. Her skal du lokalisere den mappe, som billederne i fotostrømmen bliver lagt i. Vælg "Gå" i menuen øverst og herefter "Gå til mappe". Du kan også trykke shift + cmd + G. I det vindue, der kommer frem, skal du skrive:

~/Library/Application Support/iLifeAssetManagement/assets/sub

3. Det bringer dig til den mappe, hvor billederne ligger - de ligger dog i undermapper, men det spiller ingen rolle. Lad være med at flytte rundt på billeder eller mapper, da det kan føre til problemer med fotostrømmen.

4. Mens "Sub"-mappen er markeret, skal du trykke på cmd + f på tastaturet. Det åbner søgefunktionen i Finder.

5. Vær sikker på at "Sub" er markeret og ikke "Denne Mac". Vi skal nemlig kun søge i mappen med billederne - ikke i hele Mac'ens indhold. Nedenunder kan man definere søgekriterierne ved at trykke på de to felter "Type" og "alle". Her skal der stå "Type er Billede".

6. Nu skal søgningen gemmes som en smartmappe. Med smart menes, at den automatisk opdaterer sig. Det er altså ikke resultatet på søgetidspunktet, der gemmes i mappen, men søgningen i sig selv. Kommer der nye filer, der opfylder søgekriterierne, bliver de automatisk inkluderet i den smarte mappe. Se det ér virkelig smart. Du gemmer ved at trykke på "Arkiver" øverst i højre side. Giv den smarte mappe et navn, for eksempel "Min fotostream", og vælg, hvor du vil gemme den. Hvis du lader feltet "Føj til indholdsoversigt" lade være afkrydset, bliver søgningen gemt i Findes sidebar. Når den er gemt kan du også tilføje den til Docken ved at højreklikke på mappen og vælge "Føj til dock".

Sådan, nu har du adgang til billederne i din fotostream direkte fra Finder eller Docken med et enkelt klik. Nemmere bliver det ikke.

Bonus tip: Hvis du ofte tager screenshots på din enhed, kan du eventuelt lave to smarte mapper. En til regulære fotos og en til screenshots. Det gør du ved efter "Type er Billede" at specificere enten jpeg (fotos) eller png (screenshots).

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.